2023 Dakar Rallisi’ne 1000 beygirlik araçla katılacak

schomberger

Global Mod
Global Mod
2023 Dakar Rallisi’ne 1000 beygirlik araçla katılacak



21.12.2022 15:49
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı


Iveco markası 31 Aralık 2022 – 15 Ocak 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan’bile 4. kez gerçekleşecek olan atlas en zorlu ralli yarışı Dakar öncesinde araçlarını tanıttı. IVECO iki takımın resmi tedarikçisi olacak ve onlara vasıta, motor ve yedek parça sağlayacak. Tüm IVECO Powerstar kamyonları, grup bünyesindeki kardeş markası ve güç aktarma teknolojileri konusunda uzman olan FPT tarafından özel tasarlandı, süspansiyon kurulumu ve lastik şişirme sistemlerindeki en son güncellemelerle beraberce, 1000 at gücüne kadar IVECO Cursor 13 motorlara sahip.

365 vasıta yarışacak


Dakar rallisinin 365 aracın yarışacağı son ayağı, gerçek tek metanet testi olacak yeni tek rota ile Suudi Arabistan’a geri dönüyor. Yarışmacılar, Kızıldeniz kıyılarından başlayıp Arap Yarımadası’nın karşı tarafındaki Damman’bile final çizgisini geçerek tehlikeli arazide toplam 8.500 km’nin üzerinde tek mesafe kat edecekler. Pilotları teste tabi tutacak olan yerde telâşlı zorluk seviyesi tek kez henüz artırıldı ve yarışmanın prologu ve 14 etabına yaklaşık 5.000 km’lik özel parkur sığdırıldı. Bu etaplar arasında Empty Quarter’ın kum tepelerinde 4 günlük tek macera ile ekiplerin ve ralli araçlarının yardım almadan yarışacağı tek “Maraton” etabı bile yer alıyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.