Chandigarh: Pencap Baş Bakanı Bhagwant Mann Perşembe günü, 36 okul müdüründen oluşan ilk grubun mesleki becerilerini geliştirmek için Singapur’u ziyaret edeceğini duyurdu. Bununla AAP hükümeti, eyalet halkına verdiği seçim öncesi “garantisini” yerine getireceğini de sözlerine ekledi.
Çevrimiçi bir etkileşim sırasında Mann partisinin parlamento seçimleri öncesinde eyaletteki eğitim sisteminin tamamen dönüştürüleceğine dair söz verdiğini söyledi. 36 devlet okulu müdürünün ilk partisinin profesyonel eğitim için 4 Şubat’ta Singapur’a gideceğini söyledi.
Başbakan, bu müdürlerin 6-10 Şubat tarihlerinde profesyonel öğretmen yetiştirme seminerine katılacaklarını söyledi. Parti, seminerin tamamlanmasının ardından 11 Şubat’ta geri dönecek. Mann, eyaletin dört bir yanından binlerce öğrencinin, bu müdürlerin Singapur’dan ek uzmanlıkla eyalette verilen eğitim düzeyini artıracağından yararlanacağını söyledi.
Mann, bu yöneticilerin döndüklerinde deneyimlerini meslektaşları ve öğrencileriyle paylaşacaklarını söyledi. Bunun, öğrencilere kaliteli eğitim sağlamak için öğretmenlerin uzmanlık ve mesleki becerilerini artırmaya yardımcı olacağını söyledi.
Pencap hükümeti geçen yıl bir grup okul müdürünü okula göndereceğini duyurmuştu. Müşteriler Akademisi A.Ş. Singapur’da ve Ulusal Eğitim Enstitüsü özel eğitim için.