Acımasız saldırının ardından adam hafıza sorunları yaşadı ve kulübede bir tanıdığı tarafından baygın bir şekilde dövüldü.

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Barda kendisine yardım eden hipotermik ve darp edilmiş adam, polis tarafından Hejnice'deki evinde baygın halde bulundu.

Saldırıya uğrayan adamla ilgilenen bir akraba da dahil olmak üzere diğer tanıklar Çarşamba günü Liberec'teki Bölge Mahkemesi önünde ifade verdi. Ev işlerinde, alışverişte ve yemek pişirmede ona yardım ediyor. Ona göre SV'nin hafıza sorunları, ağrıları, uykusuzlukları ve yalnızlıkları var. Çocukluğunu hatırlamıyor, bazı aile bireylerini hatırlamıyor.

“Hastaneden çıktığında soğanın ya da havucun ne olduğunu bile bilmiyordu. Onlarla ne yapacağını, tatlarının nasıl olduğunu ya da yemeğin nasıl tuzlanacağını bilmiyordu. Çocukken ona sebzelerin ne olduğunu canlı bir şekilde gösterdim” diye anlattı kadın mahkemede. Her ne kadar SV'nin yemek pişirmeye çalıştığı söylense de bu konuda hâlâ pek iyi değil. “Paranın değerini bilmediği için alışveriş yapamıyor” diye ekledi. Ona göre yemek pişiriyordu ve sürekli uzaktaydı. “Bugün hiçbir yere gitmiyor. Haber vermeden her an gelebilirim, o her zaman evde. Televizyon açık ve kendisi orada oturuyor” diye sözlerini tamamladı.

Sanık: Cinayeti planlamadım

Polis, 14 Nisan 2023 gecesi cansız bir adam buldu. Sanık daha önce kavga sırasında ilk saldırdığını ancak arkadaşını öldürmeyi planlamadığını itiraf etmişti. Barını devralmak istediğini duyana kadar onu bir arkadaş olarak görüyordu. Cezanın miktarına bile katılmıyor.

“Bir konuda ona yardım etmek için yanına gittiğimi hatırlıyorum. İçeri girdik ve kapıyı kilitledi. Sırtım dönüktü ve beni boynumdan tutarak bir masaya oturttu. Sonra bayıldım ve o zamandan beri kesinlikle hiçbir şey hatırlamıyorum. Hastanede uyandım. Şoktaydım, hiçbir şey anlamadım” diye özetledi mağdur.

Hakim sanığın eşinin ifadesini de okudu. Kendisindeki ani ruh hali değişimlerinden ve yüzündeki ifadedeki değişikliklerden bahsetti. Geçen yılki raporunda “En büyük engel bira içmesiydi” dedi ve ondan profesyonel yardım almasını istediğini ancak kendisinin böyle bir yardım almadığını söyledi. Kocası söz konusu dönemde mağdura çok kızmıştı, ondan uzak durması gerekirdi.

“Ağzını parçalamak istediği için çok öfkeli ve üzgün olduğunu biliyorum. Ama gerçekten bunu beklemiyordum. 'Ben onu susturacağım, o da borç senedi imzalayacak' dedi, öyle söyledi” diye ekledi. Aynı zamanda kocasının saldırıyı önceden planlamadığına da inanıyordu. “Bundan eminim. Saldırganlığı arttı. Bir kişinin sessiz kalması onu rahatsız ederdi. Bir kişinin kendini savunması da onu üzüyordu” diye belirtti suçtan kısa bir süre sonra.

Çarşamba günü başka bir tanık, mağdurun bir çatışma durumunda ilk kaçan kişi olduğunu söyledi. “Sanki sen bir şey söylersen onu yapacakmış gibi. Veya size bunu yapacağına dair söz verir. Ve sonra birdenbire ortadan kayboluyor” diye düşündü.

Saldırıya uğrayan adam, toplam 3,7 milyon kronun üzerinde tazminat ve manevi tazminat talep ediyor. Ayrıca Askeri Sağlık Sigortası Şirketi de mağdurun tedavisiyle ilgili masraflar için JH'den 2,2 milyon kronun üzerinde talepte bulunarak iddiaya katıldı. Bir sonraki duruşma 9 Şubat'ta yapılacak.

Sanık ve mağduru acil serviste bulunmuş (18 Nisan 2023):