Adli tabip görevi nedir ?

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Adli Tabip Gorevi: Ne, Ne Degildir?

Adli tabip, medikal gereksinimleri karslamak icin hukuk sisteminde cok onemli bir rol oynar. Adli tabip, bir hukuk musaviri veya avukatn karslastg her durumda, dava dosyasnn cozumunde veya kollugun kullandg her teknik onemli bir yardmcdr. Adli tabiplik, doktorluk gibi cok kapsaml bir alandr ve adli tabip cok sayda ve cok farkl durumlara yonelik deneyim ve egitim gerektirir.

Adli Tabip Hangi Konularda Yardmc Olur?

Adli tabip, cogu durumda, suclu veya sucsuz hastalarn fiziksel veya psikolojik durumlarn incelemek, degerlendirmek veya raporlamak icin cagrlr. Ayn zamanda, ozellikle bir suclu durumunda, olum ile ilgili durumlarn degerlendirilmesi veya yaralanmalarn veya olumlerin nedeni gibi durumlarn arastrlmas icin de adli tabip cagrlr. Adli tabip, ayn zamanda, bir suclu durumunda, ifade edilen sucu isleme olaslg hakknda yargclara bilgi verebilir veya bir suclu durumunda, sucun duygusal durumu hakknda bir rapor sunabilir.

Adli Tabip Nerede Calsr?

Adli tabipler, cogu durumda, adli tp merkezlerine gorevlendirilirler. Bununla birlikte, adli tabip, genellikle kolluk kuvvetleri tarafndan cagrlr veya hastanelerde gorevlendirilir. Bazen, adli tabip, hakimlerin kararlarn uygulamak icin hastanede veya baska bir yerde gorevlendirilebilir. Genel olarak, adli tabip, cogu durumda, kolluk gorevlileri tarafndan cagrlr veya kolluk kuvvetleri tarafndan hastaneye gonderilir.

Adli Tabip Nasl Egitilir?

Adli tabiplik, cogu durumda, doktorluk gibi cok kapsaml bir alandr ve adli tabip cok sayda ve cok farkl durumlara yonelik deneyim ve egitim gerektirir. Bir adli tabip, genellikle, medikal alanlarla ilgili bir lisans veya on lisans derecesi ile baslayarak, ozel bir egitim programna katlr. Adli tabipler, cogu durumda, doktorluk gibi cok kapsaml bir alana sahip olmalar icin cok sayda kurs veya programa katlrlar ve hukuk alannn ozel konularn ogrenirler.