AMBALA: Polis, Haryana Polisinin Yardımcı Müfettişini (ASI) 39.46 lakh Rs’ye aldattığı iddiasıyla iki göçmenlik memuru tuttu. Ajanların ASI’ye oğlunu ABD’ye göndereceklerine söz verdiği, ancak onu “kaçırıldığı ve 35 gün boyunca işkence gördüğü” Endonezya’ya götürdüğü bildirildi.
şikayet üzerine Para Kumaroğlu ASI Amarjit Singh, Ambala Polisi, Yamunanagar bölgesinden iki memuru tutukladı. sanık Indir Pal Mandhar köyünden ve Bambol köyünden Paramjit Singh, Göç Yasası’nın 24. Maddesi ve 342 (haksız hapis), 384 (gasp), 406 (suçlu güven ihlali), 420 (hile) ve 120-B ( Cuma günü Ambala Cantonment Polis Karakolunda Hindistan Ceza Kanunu’nun (IPC) suç komplosu.
Paras polise, göçmenlik meselelerinde çalışan Inder Pal ile babasının meslektaşı Amulpreet Singh aracılığıyla temasa geçtiklerini söyledi. “Amulpreet ve Inder Pal, babama bir plan çerçevesinde beni doğrudan ABD’ye gönderebileceklerini söylediler. Bu planın 42 bin Rs’ye mal olacağını söylediler ve babam beni yurt dışına göndermeye karar verdi. Daha sonra Inder Pal ve Paramjit bana sahte belgeler gönderdiler ve ABD’ye uçuşumun düzenlendiğini söylediler. Varışta 30 günlük vize alacağım Endonezya’dan geçmem gerektiğini söylediler. Endonezya’ya vardıktan sonra iki üç gün içinde ABD’ye gönderilecek ve bir hafta denizde bir gemide eğitilecektim. Paras, eğitimin bir iş ve kalıcı oturma izni bulmama yardımcı olacağını ve sonrasında kimsenin beni sınır dışı etmeyeceğini söylediler” dedi.
27 Temmuz 2022’de Delhi’den Endonezya’ya uçtuğunu ve ertesi gün Bali’ye indiğini söyledi. “Kendilerini göçmenlik görevlisi olarak tanımlayan bazı kişiler tarafından kabul edildim. Babam ajanlara 38 bin Rs ödedi, bunun 4 lakh Rs’si bir bankaya havale edildi, 34 lakh Rs ise 2 Ağustos 2022’de Kurukshetra’daki bir otelin yakınında Inder Pal ve Paramjit’e nakit olarak verildi,” dedi Paras.
1 Ağustos 2022’de kendisini ABD’ye gönderecekleri bahanesiyle açıklanmayan bir mülke götürüldüğü Endonezya’daki ajanlar tarafından bir otele kapatıldığını söyledi. “İplerle bağlanıp ağzım bantlandıktan sonra bir odaya kapatıldım ve sopalarla dövüldüm ve para istediler. Paras, ailemi aradılar ve bizi silah zoruyla ABD’ye ulaştığımıza dair yalan söylemeye zorladılar” dedi.
Ancak anne ve babası ve diğer 13 kişinin ailelerinin kendilerine baskı yapıp basına gitmesinden sonra iade edildiklerini söyledi. Paras, “1 Eylül 2022’de beni Hindistan’a geri gönderdiler” dedi.
Babasının parayı iade etmek için memurlarla konuştuğunu ancak 9 Kasım 2022’ye kadar süre aradıklarını söyledi. “Memurlar parayı iade etmedi ve ardından şikayette bulunmaya karar verdik” dedi.