Amerika pazarına paslanmaz otobüs ihraç edecek

schomberger

Global Mod
Global Mod
Amerika pazarına paslanmaz otobüs ihraç edecek11.12.2022 12:37
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı

Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda inşa ettiği yeni üretim tesisi ile global sorumluluklarına tek yenisini henüz ekledi. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın 6.600 metrekarelik yeni üretim tesisinde karoserisi imal edilen Mercedes-Benz Tourrider, fabrikanın ‘paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs’ unvanına bile sahip oldu. MB Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe, “Mercedes-Benz Tourrider’ın paslanmaz çelikten mamul karoserisinin imalatı için yeni tek tesis kurduk. İnşa ettiğimiz yerde yeni tesisin yerleşimi, ekipmanları ve iş akışlarını yalın üretim prensipleri çerçevesinde, verimlilik, ergonomi ve kaliteyi gözeterek Mercedes-Benz Tourrider’a özel olarak tasarlarken, renk ve montaj seri üretim süreçlerimizi dahi düzenledik. Yeni Tourrider’ın Mercedes-Benz markasıyla Amerika pazarına sunulan ilk otobüs olmasının yanında, üretiminin Hoşdere Fabrikamızda gerçekleşmesi bizler için sayı önemli. Aracın geliştirilmesinde, üretim hazırlıklarında ve üretiminde emeği geçen tüm emek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepimizin gurur kaynağı olan tek projeyi henüz başarıyla hayata geçirdik” niteleyerek konuştu.

AR-GE faaliyetlerinde sorumluluk üstlendi

Kuzey Amerika pazarındaki talepler doğrultusunda oluşturulan yeni otobüs projesinde hammadde olarak paslanmaz pulat seçildi. Böylece korozyon dayanımında pazarın beklentilerini karşılayan tek konsept sunuldu. Daimler Buses otobüs geliştirme zehir içinde, tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen paslanmaz pulat gövdenin prototipleri Türkiye’dahi üretilirken, montaj testleri dahi Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.