Anifilm rekor sayıda ziyaretçi kaydetti ve gelecek yıl bomba etkisi yaratmayı vaat ediyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Bu yılki Anifilm'in olağanüstü olduğu festival direktörü Tomáš Rychecký, “Bu yıl da en gencinden öğrencisine ve en yaşlı kuşağına kadar genel kamuoyuna hitap eden bir program hazırladık” diyor.


“Bu benim için kendimi sakin hissettiğim ilk yıl ve saf bir kalple söyleyebilirim ki bundan keyif aldım. Bu da esas olarak festivalin hazırlanmasına katkıda bulunan harika ekibe teşekkürler.”


Ziyaretçiler salonlardan deneyimler alırken, yaratıcıları da ödüller bekliyordu. Uluslararası yarışma bölümlerinde 10 uzun metrajlı film, 28 kısa film, 26 öğrenci filmi, 25 video klip ve 22 soyut ve anlatısız film yarıştı. Kazanan ayrıca VR projeleri ve bilgisayar oyunları arasında da belirlendi.


Linda'nın tavuk istediği filmin müzikleri yapıldı!



Uluslararası uzun metrajlı film yarışmasında ödülü Linda tavuk istiyor filmi kazandı! İtalyan-Fransız yazar ikilisi Chiara Malta ve Sébastien Laudenbach tarafından.


“Seçilen resim tüm jüri üyelerini şaşırttı, büyüledi ve eğlendirdi. Beklenmedik olay örgüsüne, keskin çizilmiş karakterlere, harika bir mizaha ve orijinal ve çok iyi işleyen bir sanatsal yöne sahip olağanüstü bir senaryo ile karakterize edilir. Oyunculuk performansları birinci sınıf” diyerek jüri filmi övdü.


Yarışmasız programın ana konularını filmde su kuklası ve animasyonda güzel sanatlar oluşturdu. “Gelecek yıl için planladığımız büyük bir konu var. Seyirci bombası olacak! Çok daha fazla ziyaretçi çekeceğiz ama bunu henüz açıklamak istemiyorum” diye davet ediyor festival direktörü seyirciyi.