Avrupa madalyalı bir atlet Liberec futbolcularını yeniyor, bir reklama yardımcı oldu

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Benim için büyük bir değişiklikti ama daha da önemlisi, ligden bir hafta önce hızlı bir şekilde gerçekleşmesiydi. Akademide hallettiğimiz bazı şeyler vardı ve çözülmesi gereken organizasyonel konular vardı, ancak antrenman söz konusu olduğunda sorun yok.” dedi 33 yaşındaki teknik adam, kulübün web sitesine verdiği bir video röportajında.

“A'daki çocukları tanıyor olmam bir avantaj. Geçmişte milli ara olduğunda ya da Čvanči'nin cezalı olduğu zamanlarda onlarla temas halindeydim ve antrenmanlara gidiyordum. Bu benim katılımımı daha sorunsuz hale getirdi.

Jan Kubista'nın adı geçmişte atletizmle ilişkilendirilmişti. Tanınmış bir Çek sporcusu olan babası Jan'ın izinden giderek Dukla Prag adına orta mesafe koştu. En büyük başarısı, Belgrad'daki 2017 Avrupa Salon Şampiyonası'nda 4×400 metre bayrak yarışında üçüncülük oldu.

BRONZ. Patrik Šrom, Jan Tesař, Jan Kubista ve Pavel Maslák'tan oluşan Çek 4×400 metre bayrak takımı Avrupa Salon Şampiyonası'nda bronz madalyalarını savundu.

Ancak bir yıl sonra sakatlık nedeniyle kariyerine son verdi ve daha fazla iş aramaya başladı. Ve sonunda bunu futbolda kardeşlerinin örneğini takip ederek buldu – Vojtěch birinci ligde Mlada Boleslav adına, Matěj ise ikinci ligde Varnsdorf adına oynuyor.

Kubista, “Her zaman futbol izledim, her iki kardeşim gibi oynardım ve kariyerim boyunca futbolda herhangi bir rolde yer almak istediğimi düşündüm ve başardım” diyor.

Tesadüf de yardımcı oldu. Atletik kariyerinin ardından Jablonec nad Nisou'daki bir ilkokulda öğretmenlik yaptı ve bir keresinde internette Slovan Liberec'in gençlik akademisi için bir fitness koçu aradığına dair bir ilan buldu. Böylece başvurdu, röportaj için geldi ve Haziran 2020'de U Nisa stadyumunda yeni bir kariyere başladı.

Altyapı kategorileriyle başladı, giderek yükseldi ve son zamanlarda 19 B takımının sorumluluğunu üstlendi ve aynı zamanda kadınlar A takımına da yardımcı oldu. Bu arada fitness eğitmenleri için sendika lisansını tamamlıyordu ve Mart ayında final sınavları onu bekliyordu.

Bir fitness antrenörü bir futbol takımı için ne yapar? Kubista şöyle açıklıyor: “Oyuncuların haftalık yükünü takip ediyoruz, gepeleri takip ediyoruz, takım spor salonlarımız var, spor salonunda bireysel işlerle ilgileniyoruz. Sahada antrenmanın içeriğine özel ısınma sorumlusuyum. Maç öncesi ve maç sırasında oyuncuların ısınmasıyla ilgileniyorum, yüklerini kontrol ediyorum.”

Liberec antrenörleri için Kubist'in birinci lig takımına gelmesi mantıklı bir çözümdü. Slovan'ın başantrenörü Luboš Kozel, “Bu vizyonla bile geleceğe hazırlanıyordu, dolayısıyla A takımına gelişi biraz daha hızlı olmuş olabilir” dedi.