Bir öğrenciye tacizde bulunmaktan suçlu bulunan koro şefi, başarı ödülünü Jablonec'e iade etmeli

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Şehir yönetimi hüküm giymiş pedagogu ödülü geri vermeye çağırdı; başlangıçta konseyin ödülün geri çekilmesine karar vermesi gerekiyordu, ancak Belediye Başkanı Miloš Vele (ODS) bu noktayı geri çekti ve ödülün iade edilmesi konusunda pedagogla anlaştı.

Ödül, 2011 yılından bu yana Jablonec nad Nisou tarafından şehrin gelişimine ve temsiline yönelik hizmetler, mükemmel sanat eserleri, bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler, özverili veya uzun vadeli eğitim ve pedagojik faaliyetler veya örnek sivil eylemler nedeniyle veriliyor.

Ödüle, yazarı akademik heykeltıraş ve madalya sahibi Jiří Dostál'ın yazdığı bir madalya eşlik ediyor. Bu ödülü 2013 yılında kendisi almıştır. Ön tarafta şehrin ve simgesel yapıların stilize edilmiş bir görünümünü içeren “PRO MERITIS Jablonec nad Nisou” yazısı, arka tarafta ise ödül sahibinin adının kazınması için kare bir alan bulunmaktadır.

Belediye binası yılın başında şahsiyetleri onurlandırıyor

Pro Meritis ödülünün sahipleri arasında Çek Darphanesi'nin kurucusu Jan Vízek, mimar Karel Pelant ve ömür boyu çok yönlü çalışmalarının anısına ödüle layık görülen Josef Václav ve Jan Scheybal çifti yer alıyor. kültürel mirasın korunması amaçlanıyor. Her yılın başında belediye binası, Jablonec temsilcilerinin bölgesel Çek Kızılhaç birliğini koronavirüs salgını sırasındaki kararlılığından dolayı onurlandırmaya karar verdiği 2020 yılı hariç, en fazla iki kişiyi onurlandırıyor.

Jablonec nad Nisou'daki ilkokul sanat okulunun eski koro şefi Tomáš Pospíšil, çalışmaları ve çocuk korosunun elde ettiği sonuçlar nedeniyle geçmişte iki şehir ödülü almıştı. 2016 yılında Jablonec'in şehre yükselişinin 150. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Juventus'un korosunu devraldı, şatafatlı! Gratias Tibi Ago ödülü, şehrin olumlu imajının uzun vadeli olarak yaratılması ve kültür alanında yapılan çalışmalar için veriliyor.

Fričová, “Pospíšil, 2019 yılında şehri müzik, eğitim ve öğretim alanında temsil ettiği için Pro Meritis ödülünü kazandı” diye ekledi.

Şartın yanı sıra çocuklarla aktivite yasağı da var

Kurallara göre konsey, ahlak ilkelerine veya hukuk düzenine karşı ciddi bir suç işleyen veya ödülü almamasına neden olacak gerçekleri daha sonra keşfeden bir kişiden ödülü geri çekebilecek.

Belediye başkanına göre bu, iROZHLAS.cz sunucusuna göre 2018'de bir eğitim kampında korodan reşit olmayan bir kıza tacizde bulunan eski koro şefinin davasıdır ve bunun için mahkeme neredeyse dört yıl uzaklaştırma cezası verdi. Ceza, çocuklarla çalışma ve ayakta seks tedavisine beş yıl süreyle yasak. Bu nedenle Liberec Üniversitesi zaten pedagogun ders vermesini yasakladı.

Pospíšil'in ikinci ödülü iade etmesine gerek yok, bu ona ait değil. Fričová, “Gratias Tibi Ago ödülü Juventus Çocuk Korosu'na verildi, şatafatlı!, dolayısıyla Bay Pospíšil'in durumu bu ödül için geçerli olmamalı” diye ekledi.