Birinci futbol liginde kuzeydeki rakiplerini yendiler. Derbi kime yardımcı olacak?

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Podjetdski derbisinde üst sıralarda yer almak için mücadele verildiği sezonlar oldu, ancak hiçbir takım yaz sezonuna birinci ligde başlamayı başaramadı, dolayısıyla bu, alt yarıdaki takımlar arasında bir düello.

Liberecli futbolcular, Ostrava galibiyetiyle başlasa da milli takım arasına giremeden yavaş yavaş düşüşe geçerek 10. sıraya kadar geriledi. Ev sahibi takım Jablonec ise ligdeki tek takım olarak galibiyet alamadı ve yedi haftanın ardından Zln ile utanç verici bir final maçına çıktı.

İşte bu nedenle sadece tramvay hattıyla bağlanan şehirden gelen kulüpler arasındaki rekabet nedeniyle değil, Pazar günkü derbi de çok önemli olacak. Sonuç, bunlardan birine yardımcı olacak ve onu gelecek sezona olumlu bir şekilde yönlendirecek, diğeri ise sizi zihinsel olarak batıracak ve masalar daha da derinleşecek. Üstelik her iki antrenörün de pozisyonları çok güçlü değil…

Ancak o kuradan sonra ev kurtarılır ve o yarışmayla yeniden onurlandırılır. Jablonec antrenörü Radoslav Ltal, Sparta ve Slavia’nın burada olduğunu ve Liberec’le bu derbinin olduğunu söyledi ancak şu ana kadar sezonda onlara karşı oynadığı tek maçı, MOL Kupası’nın 2. turunda dördüncü ligden Admira Prag’ı 5:1 yenerek kutladı. Beş yaşındaki takımın sonunda.

Bunun sadece bir derbi olduğunu değil, puan kazanımı açısından da bizim için büyük bir kurtarış olduğunu dikkate alıyoruz. Oyuncuyken derbiyi her zaman severdim, bu ekstra bir şey, diye ekledi.

Liberec

Liberet reklamda iki lig kazandı: Olomouc’ta ve evinde Sparta ile. Oyuncuların bunun bir derbi olduğunun farkına varmalarına saygı duyuyorum ve hiçbir şeyin hafife alınmayacağını ve kısa sürede sonuçlanacağını biliyorum. Liberec’in teknik direktörü Lubo Kozel, son iki maçta hücumda eksiklik yaşadığımızı gösterdi, tam tersine savunmanın maçın ortasında bizim için çalıştığını söyledi.

Repre’nin molası, benim yerimde oyuna girecek olan Frdek ve Viinsk’e geri dönmesi açısından onlara yardımcı oldu. Maalesef bir maçı daha kaybettik ve Purzitidis’in kırmızı kartını aldık, bu yüzden bununla yüzleşmek zorundayız. Jablonec’in yarışı kazanamadığını ve eve dönmek zorunda olduğunu biliyoruz. Elbette onların işine yaramayan pek çok şey var ve bunlardan kurtulup kurtulamayacağımız bir soru. Kozel, mücadele edelim, verimlilik önemli olacak, diye ekledi.

Podjetdsk derbisinin 10 sezonluk tarihinde 27 kez Jablonet’i mağlup eden Liberec, yalnızca 15 düello kazanabildi.

Jabloneck yeteneği: Derbi sizin kanınız içindi

FK Jablonec’li takım arkadaşlarının yarısı, milli takımda Liberec’le Pazar günü iç saha derbisine hazırlanırken, futbol yeteneği Michal ernk 21 sayıyla birinciliği elde etti. Lvata ise Avrupa Şampiyonası elemelerine kötü başlayıp İzlanda’daki maçı kaybederken, ernk berabere kaldı. İki ana asistiyle dikkatleri üzerine çekti ve her iki maçın da en iyi oyuncularından biriydi.

İlk olarak Slovakya ile eleme maçının ikinci yarısına adım attı ve defans oyuncusu Kabong’u güzel bir pasla serbest bıraktı ve İzlanda ile yapılan eleme düellosunda da aynı oyunu hassas bir vuruşla kurtardı. Ancak sayıya yol açmadı, Islanan belirlenen periyotta gol atarak skoru 2:1 yaptı.

İlk kez on birinci sınıfta olmak harika bir deneyimdi. İki asist yaptığım ve antrenöre benimle daha fazla maçta, daha fazla pozisyonda oynayabileceğimi gösterdiğim için çok mutluyum. Bu m Dleit içindi. Sonunda İzlanda’dan elimiz boş ayrıldığımız için elbette çok üzgünüm ama bunu düzeltmek ve Euro’ya yükselmek için almamız gereken çok uzun bir yol var, 20 yaşındaki sert adam.

Ostrava

Jablonec

Dönüşünün hemen ardından Liberec ile birinci lig derbisini düşünmeye başladı, Jablonec’in öğrencisi olarak pek çok maçı kazandı.

Zaman zaman kan savaşıydı ve giderek arttı çünkü birbirimizi uzun zamandır tanıyorduk ve aslında her yıl aynı adamlarla kavga ediyorduk, sadece her zaman kategori v için. Ernk, kötü olabileceğini ancak derbiyi Liberec’le kazanmanın gerekli olduğunu hatırlattı. Aynı şeyi ligdekiler için de söylüyorum.

Tikrt’e ilk lig derbisi yeni geldi, her zaman 1:1 sona erdi ve geçen yıl U Nisa’da oynanan derbide bile ilk lig golünü kutladı.

O kemeri kesinlikle almayacağız. Maçı kazanamadık ve derbide de kazanmamız gerekiyor ve oyuna girebilmek için evimizde mümkün olduğunca gelişmemiz gerekiyor. Bunu başardığımızı biliyorum, çünkü bu yıl Liberec’ten bile bir hitpard günü değil Ben yırtıcı, hızlı bir oyuncuyum, birinci ligine 47’den başlıyorum ve ofansif bir rolde şut atmanın eşiğinde olan en iyi oyuncuyum.