Cephe artık Uranüs’ten düşmeyecek, onarımdan sonra yolcular burada tesisler bulacak

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Liberec Belediye Başkanı Jaroslav Zámečník, ČTK ajansına onarımların esas olarak çevresi için tehlikeli olan cephede yapılacağını söyledi. Çalışmalar aynı zamanda bu binanın yanında bulunan otogar için yeni bir tesisin inşaatını da içeriyor. Bir bekleme odası, kasalar, sürücüler için olanaklar ve umumi tuvaletler bulunacaktır.

Uranüs binası Liberec’teki ofis binaları arasında en kötü durumda. Yakındaki tren istasyonuna doğru yürüyen yayaların yaralanmasını önlemek için ofis binasının çevresinde koruyucu iskele bulunmaktadır.

Yeni cephe, 70’li ve 80’li yıllarda inşaat sırasında kullanılan boletik panellerin yerini asbest alacak şekilde galvanizli sacdan yapılacak. Bina dışarıdan tamamen farklı görünecek. Belediye başkanı, “Ben de sonucu merak ediyorum” diye ekledi.

1969 yılında inşa edilen binanın iç kısmı da kısmen yenilenecek, klima, elektrik tesisatı ve kalorifer tesisatı yenilenecek.

Yolculara yönelik olanaklar

Zemin katın otobüs terminalinin arka kısmına dönüştürülmesi yaklaşık yedi milyon krona mal olacak. Mevcut durum uzun süredir ülkenin beşinci büyük şehri için bir utanç kaynağı olarak değerlendiriliyor.

1990’ların ortalarında platformların son modernizasyonu sırasında check-in binası için para kalmamıştı ve o zamandan beri yolculara inşaat hücrelerinden oluşan geçici bir binada hizmet veriliyor.

“Son aşamada hücreleri çıkaracağız. Ancak bu artık bu sözleşmenin bir parçası değil” diye ekledi belediye başkanı. Kentin planı inşaat hücrelerinin bulunduğu alanı parka dönüştürmek.

Yeniden yapılanma sırasında bile Uranüs’ün işleyişi kısmen korunacak. İnsani yardım departmanı ve yaklaşık 80 memurun bulunduğu şehir polisinin ana üssü orada kaldı. 60 çalışanın bulunduğu sosyal daire ve araç tescili geçici olarak taşındı. Şehrin bir kısmını özel bir mülk sahibinden kiraladığı S Tower’da bir sığınma evleri var.