Covid durgunluğundan sonra Liberec’teki kana susamış insanlar geri geliyor, sosyal merkeze de yardım edin

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Günümüzde eterik teknikler sayesinde ameliyatlarda çok daha az kan tüketilirken, hematolojik ve onkolojik hastalarda kan nakline ihtiyaç duyulmaktadır. Geçen yıl, Liberec Bölge Hastanesi (KNL) 11.000 sözde tam kan alımı ve 4.800 plazma alımı kaydetti.

Hastane ve çevredeki sağlık tesislerinin ihtiyacı kadarını alıyoruz. Transfüzyon departmanı başkanı Renata Prochzkov dahil olmak üzere Çek Lpa, Jablonec nad Nisou, Tanvald ve Turnov’u tam olarak gerçekleştiriyoruz.

Örneğin, Prag’daki kan bankası yardım isterse, hastane yardım etmeye çalışacaktır. Öte yandan, bölgenin ihtiyaçları için Liberec’ten başka bir kan bankasına başvurmak zorunda kaldılarsa, bu yalnızca bir istisnadır, yılda en fazla dört tane.

Primka, arada bir, akut bakım hastalarında kan grubu belirleneceğini, bu nedenle ilaçların, onları yenilemek için standart çağrı yerine elbette daha hızlı yok olmaya başlayacağını açıklıyor.

İstisnai durumlarda, aynı anda iki veya iki motosiklet olabilir. Böyle bir durumda kan nakli bölümü, uygun bir çalışanı hızlıca birkaç saat içinde yemeği içmeye davet etmeye çalışır.

Facebook’ta aşık ol

Bunu yaparken KNL Transfüzyon Departmanı Facebook grubu öne çıktı. Hastaneden gelen acil durum çağrısına telefonla veya elektronik olarak yanıt verin. Sistem birkaç yıldır faaliyette olduğu için uzun süre kullanmayı öğrendiler, düzenli teslimatlar için de kullanıyorlar. Bu şekilde, Prochzkov’a göre bu kaynakları daha iyi yönetebiliriz.

Toplamalar günlük olarak, sınırlı operasyon sırasında haftada dört kez yapılır. Plazma her gün alınır ve köpek boştur. Kan preparatları haftanın yedi günü, günün 24 saati hastalara sunulmaktadır. Alıcıları hem bebekler, yetişkinler hem de 90 yaş ve üstü yaşlılardır.

Öncüler her yaş grubundan işe alınsa da, bunların yarısı hastanenin düşündüğü gibi 18 ila 30 yaşları arasındaki gençler. Plaice türü 30 ila 60 yaş arasındadır.

Kanı için ordu mensuplarına, polise, itfaiyeye veya tüm hizmet üyelerine düzenli olarak savaştı. Liberec’teki Baarov Caddesi’ndeki kan nakli bölümünde tüm aile oturuyor. Tekrarlanan tacizciler, çocuklarını on sekiz yaşına geldiklerinde getirirler. Stan’in kan nakli bölümündeki hemşiresi Valerie Fojtov, iş arkadaşlarımı da incittim, diye anlatıyor.

En iyi nbori, memnun çalışanlardır. Orada, bir günlük ücretli izne ek olarak, yolculuk başına ödenen veya tahsilattan önce ve sonra fazla ödenen bir vergi indirimine de hak kazanırsınız.

Azizler Günü’nde kanın kanını kullandık ve onun için yeni bir saksı dağıttık. İçtiğinizi ve sonra kendinizi övdüğünüzü unutmayın, diye ekliyor Fojtov.

Yakında departman, sadece hızlı tutmakla kalmayan, aynı zamanda büken otomatik makinelerle dolacak. Ayağınızı onlara sürtün, dışarı çekin ve bacağınıza koyun. Çocuklar burada tek ayak üzerinde dans etmek zorunda kalmayacaklar, diye gülüyor Stan’in kız kardeşi. Ancak, çıkarılabilir kapak onların mülkiyetinde kalacaktır.

Kan bağışlamak isteyen ama sonunda kan testi için oturan herkes değil. Hastaneden ayrılan hastaların yaklaşık yüzde 5 ila 6’sı uygun değil. En yaygın nedeni, yeme alışkanlıkları veya sık içme nedeniyle kan veremediklerinde kansızlıktır.

Bu nedenle, kan alıcılarını tehlikeye atmamak için, yurt dışından döndükten sonra ne kadar beklemeleri gerektiği konusunda yeterince bilgilendirilmemiş tatilcilere her ikisinin de dikkat etmesi gerekir. Şu anda İtalya ve Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan gibi tecavüz hummasının yaygın olduğu ülkeleri ziyaret eden işçiler haftalık ücret alıyor.

18-65 yaş arası kişiler kan bağışı yapabilir ancak üst yaş sınırı hiçbir şekilde aşılmaz. Birisi yaşlandığında ve mükemmel sağlık durumu bir doktor tarafından doğrulanabildiğinde, bunu almanın yolu budur. Bakalım insan ömrünün uzamasıyla nasıl gelişecek, diye düşünüyor Prochzkov.

Kan bağışlamakla ilgileniyordum ama hiç bağış yapmadım çünkü kansızdım ve böyle yaparak kendime zarar verirdim. Sanırım iki haftada bir gidiyorum, bu da ayda yaklaşık 1.600 kron demek. Bu oldukça yeterli. Bu şekilde plazma bağışlamak yerine onlara emekli maaşı vermeyi tercih edenlerin ebeveynleri olmadığını biliyorum, diye açıklıyor.

Pestoe Liberec hastanesi özel plazma toplama merkezleriyle rekabet ediyor, merak etmeyin. Kan dolu vahşetten sonra bile onları onun için taşıyoruz, plazma örnekleri iyi takviyeler. Geçen yıl 2021’e kıyasla yaklaşık 490 yeni vaka olması gerçeğiyle büyük kan nakilleri arasında olacağımızı düşünüyorum Sayın Prochzkov. N’ye göre, bastırılmalarına covid salgını neden oldu. İnsanların kan bağışı istemekten başka endişelenecek şeyleri olduğunu belirtiyor.

Her hak sahibi, Çek Cumhuriyeti’nde uzun süreli oturma iznine sahip olmalı ve bir banka kartı ile borçlunun kimlik kartını taşımalıdır. Yabancılar söz konusu olduğunda Esk konuşabilmelidir. Yararlanıcılar, kafa karışıklığı veya soruları olması durumunda +420 800 100 091 numaralı ücretsiz hattı arayabilirler.