Dalit ailesi ilişkiden sonra köyü terk etmeye ‘zorlandı’, 18 kişi Fatehabad’da tutuldu | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod

FATEHABAD: İki Dalit ailesinin yedi üyesinin, üst kast topluluğu tarafından yapılan sosyal boykot çağrısının ardından Fatehabad bölgesindeki Jandwala Sotter köyünü terk etmeye zorlandığı bildirildi. Kaynaklar, konunun evli bir adam (32) ile bekar bir kadın (23) arasındaki aşk ilişkisiyle ilgili olduğunu söyledi – her ikisi de Dalit.
Aileler, 26 Şubat 2023’te yakındaki Nagpur ve diğer köylere göç etti. Bir kaynak, her iki ailenin üyelerini de evlerini yakarak öldürmekle tehdit etti” dedi.
Fatehabad polisi, Sadar polis karakolunda şikayet üzerine bir davanın kaydedildiğini söyledi. Sombirbir Jandwala Sotter sakini.
Sombir, polise yaptığı şikayette kendisinin ve erkek kardeşinin Manga Koç evli olmak ve ayrı evlerde yaşamak. rögar iki çocuğu var ama birkaç yıl önce bir kızla ilişkiye girdi ve onunla yaşamaya gitti. “Bu nedenle o (Mangat) benimle ara verdi.
Kızın ailesi hem onu hem de beni şikayet etti. Daha sonra üst kastlardan bazıları kızın akrabalarıyla işbirliği yaptı ve panchayat düzenledi. Bizi evimizi çok düşük bir fiyata satmaya ve köyü terk etmeye zorladılar. Onlara hatalı olmadığım için yalvardım ama kimse beni dinlemedi” dedi.
Sanığın konuyu görüşmek üzere 25 Şubat’ta bir panchayat düzenlediğini de sözlerine ekledi. “Penchayat’ta sanıklar kastçı tacizler kullandı ve bizi köyden göç etmeye zorladı” dedi.
Sombir’i iddia etti. Fatehabad SP Aastha Modi Bununla ilgili olarak iletişime geçildi, ancak aramalara cevap vermedi.