Doležal, Jablonec’e dönmekten şikayetçi: Ev sahibi taraftarın beni azarlamadığı ilk stadyum

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Elbette güzeldi ve alkışlanmak beni mutlu etti. Taraftarların bana bağırmadığı ve küfretmediği ilk stadyumdu. Örneğin çarşamba günü Boleslav’da bana yine durup dururken küfrettiler” dedi 33 yaşındaki forvet, her iki kalenin önünde de pek çok tehlikeli duruma rağmen 0-0 biten maçın ardından.

Peki bu kadar nazik bir karşılamanın nedeni nedir? Doležal, Jablonec efsanelerinden biri haline geldi. Ocak 2014’te Olomouc’tan Kuzey Bohemya kulübüne geldi ve ancak sekiz yıl sonra takımdan ayrıldı ve Ocak 2022’de Polonya’nın Zaglebie Lubin takımına transfer oldu. Bu süre zarfında Jablonec formasıyla 225 maça çıkan 1. Lig’de 69 gol kaydetti ve yeşil-beyazlılarda gösterdiği performans sayesinde milli takıma da yükseldi.

Hatta bazen yarıda kesilen maç sırasında seyirciler sizinle tribünden bile konuşuyordu, neyle uğraşıyordunuz?
Hava böyle olduğundan elbette çok fazla insan gelmiyordu, dolayısıyla neredeyse her kelime duyulabiliyordu. Bana bir şey dilediler; özellikle gol atmamam, bir dahaki sefere kendimi vurmam yönünde. Onlara cevap verdim ve her şey yolundaydı ve gülümsüyordu.

Bu kadar uzun süre çalıştığınız kulübe dönüşte nasıl bir deneyim yaşadınız?
Maçtan önce çarşamba gününden beri Jablonec’teydik, çünkü Boleslav’da oynamıştık, bu yüzden burayı çok iyi bildiğim Břízky bölgesinde keyif aldım ve eski günleri hatırladım. Jablonec’te sekiz yıl geçirdim, burada bir oğlumuz vardı, kulüpte bir şeyler yaşadım, Avrupa kupalarında oynadım ve bunları hafızanızdan silemezsiniz. Kazanılan ve kaybedilen tüm bu maçlar bize bir şeyler kattı.

Çarşambadan bu yana Jablonec’teyken eski takım arkadaşlarınızdan herhangi biriyle tanıştınız mı?
Kimseyi görmedim, sadece Tomáš Hübschman’ı aradık ama onun bazı ayarlamaları vardı ve zamanı yoktu.

Maç golsüz bitti, nasıl değerlendiriyorsunuz?
Duygularımız iyi, rakip sahada ve zeminin çok kaygan olduğu zorlu bir maçtan puan aldık. İlk yarıda Jablonec’in daha fazla üstünlük sağladığını düşünüyorum ama ikinci yarıda tam tersine bizim olduğumuzu söylemeliyim ve gol atma pozisyonlarını bitirememiş olmamız çok yazık çünkü yeterince gol vardı. Maalesef oraya hiçbir şey sıkamadık.

Jablonec’in stoperi Hurtad ile yaşanan kavgalar nelerdi?
Sert ama adil. Tekijaški gibi düellolarda güçlü ama ben buna alıştım.

Gol atsanız kutlama olur mu?
Kesinlikle hayır, onu kutlamazdım. Bana yönelik bu hareketlerin kulübe ya da seyircilere yakışması mümkün değil.