Evden kaçarken kolunu ve bacağını kıran çocuk, dikkatli bir yaşlı tarafından kurtarıldı.

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Bu yıl 10 Ocak Çarşamba günü Ukrayna'dan gelen on üç yaşındaki bir çocuk, okul performansı nedeniyle ailesi tarafından azarlandı ve bir veda mektubunda sevdiğini yazmasına rağmen evden ayrılmaya karar verdi. ebeveynler. Adımları Cvikov yakınındaki yakındaki ormana götürdü ve bu onun için neredeyse ölümcül hale geldi. Eğer dikkatli kıdemli Miroslav Synek olmasaydı.

“Her gün çocuk hastanesinin yakınındaki ormanda yürüyüşe çıkıyorum. Genellikle iki veya üç rota arasından seçim yapıyorum ve o gün aklımda olana gitmeye karar verdim ama oraya gitmeyi hiç istemedim. Sonunda oraya gitmeye karar verdim. Aslında nedenini bile bilmiyorum” dedi 69 yaşındaki hayati önem taşıyan Miroslav Synek.

“Manzara boyunca yürürken kırmızı bir şey fark ettim. Uzaktan bakıldığında bir sırt çantasına benziyordu. Bunun bir tuzak olabileceğinden biraz endişelendim. Sonuçta buralara kimse gitmiyor. Ama kırmızı olan, yerde yatan, tamamen donmuş ve Ukraynaca el ayak diyen bir çocuktu” diye anlattı. Kurtarıcı Synek'in genç adamın arandığına dair hiçbir fikri yoktu.

Kaya çıkıntısına pek fazla insan gitmiyor

“Ailenin önceki gün dört buçukta kaybolduğu bildirildi. Polis çevredeki hastanelere çağrıldı. Olumsuz yanıtın ardından tehlikede olan bir çocuk olabileceğini değerlendirdik.” diyen polis sözcüsü Tomáš Robovský ayrıntıları açıkladı.

Ve haklıydı çünkü çocuk karanlıkta ormanda yürüyordu, mutsuz bir şekilde takıldı, bir kaya çıkıntısına yuvarlandı ve sonbaharda kolunu ve bacağını kırdı. Kimseyi arayamadı, üstelik donma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. “Çocuk çok hipotermikti, bilinci zar zordu. Gün boyunca sıcaklık eksi 3'tü ve geceleri sıcaklık sıfırın altında 10'a kadar düşebilirdi.” diye anlattı Synek.

On üç yaşındaki Ukraynalı çok şanslıydı çünkü çok az insan kaya çıkıntısının yakınındaki düştüğü yere gidiyor. “Eğer orada olmasaydım ne olurdu bilmiyorum. Kışın pek fazla insan bu rotaya gitmez ama gerçekten spekülasyon yapmak istemiyorum. Çocuk fazla hareket edemiyordu, bu yüzden bana bağlandı ve ben de onu yakındaki bir sıraya taşıdım. Orada bana annemin numarasını verdi ama numara yanlıştı, bu yüzden hemen ambulansı aradım” diye anlatıyor Miroslav Synek dramatik anları.

Daha önce arazide çocuğu aramaya başlayan acil servislerin ve polisin hızlı müdahalesi sayesinde çocuk, Česká Lípa'daki hastaneye kaldırıldı.

Günde üç yüz şınav, squat ve yoga

Slavia pojišťovna, Çek Cumhuriyeti Polisi ile işbirliği içinde, kurtarıcıya “Unutulan Kayıplar” projesi kapsamında Liberec Bölgesi Polis Bölge Müdürlüğü binasındaki cesur davranışından dolayı hak ettiği bir ödülü takdim etti. Sigorta şirketinin temsilcisi, “Bu, insanların dikkatini çevrelerine kayıtsız kalmamaya çekmek istediğimiz bir proje, çünkü Bay Synek'te olduğu gibi farkındalıklarıyla çoğu zaman profesyonellerden önce yardımcı olabiliyorlar” dedi. Vaclav Balek.

Modern zamanların eğiliminin, insanların yalnızca kendi önlerine bakacakları ve etraflarında olup biteni hiçbir şekilde kaydetmeyecekleri şekilde belirlendiği sözleri, kriminologların kendileri tarafından bile doğrulanıyor. Tembellik veya isteksizlik çoğu zaman suçlanır. Polis Başkanlığı Kriminal Polisi ve Soruşturma Dairesi'nden Vladimír Lukášek, “Birisi atılmış bir sırt çantası bulduğunda, belgeleri ve benzerlerini teslim etmek zorunda kalmamak için onu kendi haline bırakmayı tercih ediyor” dedi. Çek Cumhuriyeti.

Miroslav Synek ödülü aldıktan sonra “Son derece mutluyum” dedi. “Çocuğu o zamandan beri görmedim ve kurtarıldıktan sonra bunu aklımdan çıkardım. Daha sonra sigorta şirketi benimle temasa geçti” diye ekledi Synek, durumunun mükemmel olduğunu fark etmeden edemiyor, muhtemelen çocuğun yaralandığı yerlerde bulunmasının nedeni de buydu.

Emekli olmadan önce nakliye işçisi olarak çalışan Synek, fiziksel durumunun sırrını “Her gün üç yüz şınav, yaklaşık iki yüz squat yapıyorum, yaklaşık sekiz kilometre yürüyorum ve aynı zamanda yoga da yapıyorum” dedi.