Final turnuvasında takım büyük bir güç gösterdi, Liberec'in patronu sevindi

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Liberec'li voleybolcular Çek Kupası'ndaki zaferlerinin sevincini yaşıyor.
| fotoğraf: CTK

“Ben çok mutluyum. 2017 yılında Dukla'da bir kadın kulübü kurduğumuzda erkek çocukların yanı sıra kızların da bulunduğu güçlü bir akademimiz vardı. VK Dukla direktörü Pavel Šimoníček, “Çek kadınlar kategorisinde neredeyse anında zirveye ulaşmayı başardık ve yüksek standardı uzun süre koruduk” dedi.

“Covid sezonunda normal sezondaki galibiyetle hak ettiğimiz şampiyonluğu kazandık ancak finalde oyuncular sahada bundan keyif almadı. Artık kupada her şey yolunda gitti, kızlar mükemmel oynadı, onlara en iyisini diliyorum, takımda yedi koruyucu kızımız da var. Final turnuvasında ve öncesinde çeyrek finalde takım muazzam bir güç gösterdi ve umarım bunu ekstra lig play-off'larında da gösterirler. Neyse, bu kadın altın kupası Dukla'nın kupa koleksiyonuna uyuyor. Kutlayacak bir şeyimiz var ve hayranları yeniden mutlu ettiğimize inanıyorum” diyor Šimoníček.

Dukla Liberec voleybolcuları sevinçli.

Liberecli kadınlar, güçlü Prostějov'u yendikleri çeyrek finalde ilk kupa zaferlerine doğru önemli bir adım attılar, ardından Kutná Hora'daki Final Four yarı finalinde Ostrava ile başa çıktılar ve finalde KP Brno. Dukla'nın voleybolcuları altın mücadelesini üçüncü denemede kazandı çünkü 2021 ve 2022'deki son mücadelelerden gözlerinde gümüş yaşlarla ayrıldılar.

“Herkesin bizi Final Four'dan önce gördüğü favori rolünü oynamayı başardığımızı özellikle takdir ediyorum. Liberec voleybolcularının antrenörü Libor Gálík, “Bu rol, bir galibiyet maçı için oynarken çok çetrefilli ve zihinsel olarak zorlayıcıdır” dedi.

“Güçlü Prostějov'u çeyrek finalde eleyebilmemiz çok önemliydi. Brno'ya karşı oynadığımız son maç taktik ve oyun açısından mükemmeldi, sezonun en iyi performanslarından biriydi. Oyunsonunda ilk seti kazandıktan sonra mental olarak üstünlük sağladık çünkü Brno bizim altımızda kaldı ve sonrasında dramatizasyona izin vermedik. Önceki iki kupa finali başarısızlığından sonra bu harika,” diye kutladı Gálík.