Geliştirici yamaçların altında arazi satın aldı, Bedřichov'da kayak yapmaktan endişe ediyorlar

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Bedřich'te yokuş aşağı kayak uzun bir geleneğe sahip ve bunu belediyenin de gelir elde ettiği bir iş takip ediyor. Apartman inşaatı son anlamına gelebilir, dolayısıyla girişimcileri tehlikeye atabilir. Şu anda ne olacağını bilmediğimiz bir durumdayız. Geçtiğimiz yıl kış başında arsaların satılacağı yönünde söylentiler vardı ve sonunda satış gerçekleşti. 25 Mart'ta teklif kadastroya girildi ve köy yönetimi kesinlikle bir tebliğ yayınlamadı. Bedřichov'da yokuş aşağı kayak yapmayı kurtarma derneğinin başkanı Michal Plíšek, “Eğer bizim mücadelemiz olmasaydı, hiçbir şey bilmeyecektik” dedi.

Plíšek, Bedřichov belediye başkanı Petr Holub'un belediyenin çıkarlarını yeterince savunmadığına ve yeterince iletişim kurmadığına inanıyor. “Arazi gerçekten kazançlı ve üzerine inşaat yapılabilir. Ayrıca Bedřichov'da kilometrelerce uzunlukta eğim bulunmadığından biniş noktalarında apartman inşaatı yapılması durumunda bile eğimin tamamı kısaltılabilir. Sadece otuz metre daha az bile eğimin çekiciliğine zarar verebilir” diye ekledi Plíšek.

Bu yıla kadar arazinin sahibi TJ Bižuterie Jablonec'ti. İkincisi, yukarıda adı geçen geliştirme şirketine yaklaşık iki hektarlık bir alan sattı ve daha fazla satış görüşmesinin yapılacağını gösteriyor.

“Zamanın geldiğini düşünüyorum ve bu nedenle hepimizin masaya oturacağı konusunda daha fazla spekülasyon yapmak istemiyorum. Jablonec'teki TJ Bižuteria'nın genel müdürü Pavel Bažant, ČTK ajansına yaptığı açıklamada, belediyenin açıkça tüm arazi üzerinde kontrol sahibi olma şansına sahip olacağını söyledi.

Belediye başkanı yamaçların korunması gerektiğine inanıyor

Bedřichov belediye başkanı Petr Holub, 2021'de medyaya bir röportaj verdi ve burada diğer şeylerin yanı sıra kontrolsüz kalkınma projelerinden endişe duyduğunu belirtti. MF DNES'in editörleri, belediye başkanına, fikir değişikliğinin nelerden oluştuğunu ve Bedřichov'un önemli araziler için neden bir geliştiriciye izin vermek istediğini ve neden dağ dairelerinin inşasında uzmanlaşmış bir şirket olduğunu anlattı.

Belediye başkanı yalnızca “Hiçbir şey hakkında yorum yapmayacağım ve hiçbir şey hakkında yorum yapmayacağım” dedi ve diğer şeylerin yanı sıra, konseyde tüm meseleyi neden çözemediğini anlattığı bir basın açıklamasına atıfta bulundu.

“Yirmi beş Mart'ta Bay Adam Kuchař bana tesisin bir kısmının satın alımının nihayet gerçekleştirildiğini bildirdi. İşlemin tamamlandığına dair bile elimde daha fazla bilgi yoktu. Bu bilgiyi ancak kadastroya kaydettirdiğimde resmi olarak aldım. Bu yüzden 25 Mart'taki konsey toplantısında bu konuyu gündeme getirmedim. Ancak Bay Adam Kuchař bana yokuş aşağı kayak sporunun korunacağına ve bölgenin kalkınmasına yönelik bir teklif hazırlanacağına dair güvence verdi.” belediye başkanının basın açıklamasında şöyle yazıyor.

Arazinin yeni sahibi, ortak sahibi yukarıda adı geçen Adam Kuchař olan geliştirme şirketi Niseko'nun mevcut pozisyonunun ne olduğunu ve yokuş aşağı kayakın korunmasını özel olarak nasıl tasavvur ettiğini bulmak kolay değil ve yakın gelecekte bunu açıklayacağından eminiz.

Kuchař telefonda, “Üzgünüm ama medyanın mevcut abartısında hiçbir şey hakkında yorum yapmayacağız” dedi. 6 Haziran'da yapılacak olağanüstü belediye toplantısında planını sunup sunmayacağı sorulduğunda muğlak bir yanıt verdi. “Mümkün olup olmadığını göreceğiz.”

Yöneticinin babası mı? Arazi Komisyonu Başkanı

Adam Kuchař, Niseko geliştirme şirketinin yöneticilerinden biridir ve babası, belediye başkanının danışma organlarından biri olan Bedřich'teki bina ve arazi komisyonunun başkanıdır. “Küçük bir köy. Editörlerin bu konuda bir çıkar çatışması görüp görmediği sorulduğunda Kuchař Jr., “Orada herkesin birilerinin babası, kuzeni falan var” dedi.

MF DNES editörlerinin edindiği bilgiye göre, tüm kalkınma planının açıklığa kavuşturulacağı en erken tarih muhtemelen 6 Haziran'da yapılacak halka açık bir toplantı olacak ve bu konuda da soru işareti var.

“Biz öncelikle belediyeyle ilgileniyoruz ve hiçbir işbirliğine karşı değiliz. Ancak yatırımcının planlarını bilmek zorundayız” diye sözlerini tamamladı Bedřichov'daki Yokuş Aşağı Kayak Koruma Derneği'nin başkanı.

Bir süre önce geliştirici, Malinovka ve Pastviny yamaçlarının başlangıç noktalarında arazi satın aldı.

Haritalar © SHOCart ve OpenStreetMap'e katkıda bulunanlar tarafından sağlanmıştır. SHOCart, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. Daha fazla
www.shocart.cz