Güzel Bir Tanışıklık

Efe

New member
Merhaba, ben Elif. Her zaman insanların hayatlarını daha yakından keşfetmeyi sevmişimdir. Farklı hayatlar, farklı bakış açıları ve deneyimler insanı büyütür. Geçen yaz, bir tatilde tanıştığım biriyle başlayan hikayem, bana tanışıklıkların ne kadar anlamlı olabileceğini öğretti.

Bir sabah, denize girmeye karar vermiştim. Sahilde yürürken, kafasını kitabından kaldırıp bana gülümseyen birini fark ettim. Küçük bir selamlaşmadan sonra, o gün hiç planlamadığımız şekilde sohbet etmeye başladık. Meğer aynı şehre gelmişiz ama tesadüf eseri karşılaşmışız. Konuştukça, aslında ne kadar benzer şeyler sevdiğimizi fark ettik. Onun en sevdiği kitaplar, benim de okuduklarım çıkarken, yemek tercihleri bile birbirine yakınmış. Gülerek, bu kadar küçük bir dünyanın içinde nasıl bu kadar uzak kaldığımızı sorduk birbirimize.

Günler geçtikçe, dostluk bir adım daha derinleşti. Fark ettim ki, insanlar sadece tanımadıkları birini ilk kez gördüklerinde tanıyorlar, ama gerçekten tanıştığınızda dünyanız genişliyor. Hani derler ya, “iyi insanlar iyi yerlere gelir” diye, işte o an, çok güzel bir tanışıklığın hayatta ne kadar değerli olduğunu hissettim. Bazen hayat, birinin gülümsemesiyle, ya da tesadüflerle farklı bir yöne doğru ilerler. Kimi zaman tek bir karşılaşma, tüm hayatınızı değiştirebilir.