Harap olmuş Kounic evi kurtarılmayı bekliyor, çocuklar içinde akvaryumlar ve bir atölye bulacak

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Şehir, yeniden inşa masraflarını kendi bütçesinden karşılayacak ve vergiler dahil yaklaşık 262 milyon kron ayıracak.


Mayıs 2015'te yanan barok idari ve ekonomik bina, Çek Cumhuriyeti Spor Birlikleri Birliği'nden 1,9 milyon krona satın alındığı 2018 yılından bu yana şehre ait. Geçtiğimiz yıl, bakımsız olan ev, hava şartlarından dolayı daha fazla zarar görmemesi için geçici olarak çatı ile kapatılmıştı. Geçmişte burada bir okul ya da Ordu ile İşbirliği Derneği bulunuyordu.


Geniş köşe evin onarımı, lider ortak CL-EVANS'ın temsil ettiği “CMB Company for the Reconstruction of Kounic's House in ČL” şirketler birliğinin sorumluluğundadır. Českolip'li bu şirket daha önce de şehirle işbirliği yapmıştı; örneğin sinagogun yakınında yeni bir ofis binasının yeniden inşası veya Dubica'da bir yüzme havuzunun inşası gibi. Belediye başkanına göre, proje tamamlanırsa Česká Lípa'nın doğal merkezini tamamlayacak güzel bir bina yaratılacak.


“Sinagog ve Kounic evinin yanı sıra gelecekte Kızıl Ev'in önündeki alanı da geliştirmek istiyoruz, böylece çocuklu ebeveynler için onları çocuk ve gençlere götürecek hoş bir yer olacak. merkez” diye yorumladı belediye başkanı Jitka Volfová, ona göre gençlik merkezine yaklaşık 1.200 çocuk gidiyor. Kounic'in evi hareketlilik yaşayacak. “Yakınlarda otobüs durakları ve birkaç park yeri var” diye ekledi.


Libertin Çocuk ve Gençlik Merkezi boş zaman etkinlikleri sunmakta, atölye çalışmaları düzenlemekte ve kamplar düzenlemektedir. Şu anda Škroupova náměstí'de ihtiyaçlarını karşılamayan bir kilise binasında yaşıyor. Yeni tesisteki faaliyetlerini genişletebilecek.


Çatı yangından önceki haliyle



Bu yılın ikinci yarısında iki yıllık bir yeniden yapılanmaya başlayacak olan dernek, mevcut duvar işçiliğini rehabilite etmek ve statik olarak güvence altına almak, avluyu değiştirmek, tüm tesisat ve bağlantıları değiştirmek, yeni bir ısıtma ve havalandırma sistemi inşa etmek zorunda kalacak. yanı sıra bir kafes ve çatı. Yangından öncekiyle aynı şekle sahip olmalıdır.


“Yeni çatıyı kurmadan önce mevcut geçici çatı kaplamasının sökülmesi planlanıyor. Česká Lípa sözcüsü Kristýna Kňákal Brožová, “Kazanan şirket, inşaat işlerinin yanı sıra iç donanımları da tedarik edecek” dedi.


Arkeologlar ve koruma görevlileri tarafından yapılan yüzey araştırmasında orijinal tablolar bulundu ve odalardan birinde şömine muhafaza edildi. İşlevsel olmasa da binanın bir parçası olmaya devam edecek.


Bekleme odası olarak hizmet verecek ve giden herkes için bir bağlantı noktası olacak salonu özellikle sabırsızlıkla bekleyen Kňákal Brožová, “Yeniden inşa sırasında, değerli tarihi değerlerin korunması için hassasiyetle hareket edilmesi gerekiyor” dedi. Kounic'in evi Berkova ile Kale'nin köşesinde.