Hayatımda ayaklarımla attığım ilk gol, Jablonec’in attığı golün ardından Tekijaška’ya güldü

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Yaz aylarında Polonya Termalika’dan teknik direktör Radoslav Látal ile birlikte Jablonec’e gelen 26 yaşındaki Sırp futbolcu, “Belki de hayatımda ayaklarımla attığım ilk goldü” diye gülümsedi.

Gerçekten daha önce ayağını hiç vurmadın mı?
Lig maçında yok, hazırlık maçlarını saymıyorum. Polidar’ın Hübschman’a attığı kornerden sonra top ilk direğe gitti ama o orada değildi ve ben topu bekledim. Böyle bir gol attığım için çok mutluyum. Bence gerçekten hoş görünüyordu.

Ama sonunda Jablonec’in kazanmasına yardım etmedi…
Kazanılan puandan memnun değiliz. Nasıl olduğumuzu biliyoruz. Çekilişin adil olduğunu kabul ediyorum ama kazanmaya başlamalıyız. Henüz başaramadık.

Bu sezon galibiyet alamamanız ne kadar sinir bozucu?
Hayatımda hiçbir zaman arka arkaya sekiz maça tek galibiyet almadan çıkmadım. Umarım işler yakında tersine döner. Her zaman iyi oynamadığımızı biliyorum ama şansımız da yoktu.

İkinci yarıda Liberec’i geride bıraktın. Antrenör Látal devre arasında kabinde vurgulu bir konuşma yaptı mı?
Biraz kızgındı ama nasıl oynamamız gerektiğini açıkça kendimize anlattık çünkü hafta içi antrenmanlarda yaptığımız şeylerin hiçbirini ilk yarıda yapmadık. İkinci yarıda biraz riskli oynadık ama oyunu tersine çevirecek vaktimiz olmadı.

Liberec’in öne geçtiği penaltı öncesi durumu nasıl gördünüz?
Penaltı olacağı hemen belliydi. Oyuncumuzun eli havadaydı ve rakip ona vurdu.

Bir sonraki itişte sarı kart aldınız. Orada ne oldu?
Souček penaltı noktasıyla biraz oynadı ve bir Liberec oyuncusu ona müdahale etti, ben de arkadaşımı savunmaya gittim. Duygusaldı, derbiydi. O zaman maç boyunca dikkatli olmak zorunda kaldım, benim hatam.

Çek ligini nasıl buldunuz?
Çok zorlu bir rekabet. İlk maçlarda sıkıntı yaşadım, kramplarım oldu. Çek liginde çok fazla mücadele ve koşu var ama buna alışmaya başladım ve daha iyi. Michael Havlen