Hejtman Půta gidişatı değiştirdi, bir sonraki bölgesel seçimlerde de Belediye Başkanlarına liderlik edecek

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Bunun temel nedeni etrafımdaki insanlar ve böyle bir pozisyonda tek başınıza hiçbir şey yapamayacağınızı fark etmenizdir. Üçüncü dönemdir burada görev yapan ekip, başında olmamı istedi. Ve bir de teknik taraf var ve bu da, başarılı bir şekilde sona erdirilmesi için bir şeylerin hala üzerinde çalışılması gereken bir aşamada olan bir dizi projeden oluşuyor.” Martin Půta, valilik görevinin ana nedenlerini şöyle açıkladı: tekrar başvurulacaktır.

Daha önce de belirtildiği gibi teknik projelerden, örneğin Liberec Bölge Hastanesindeki Acil Tıp Merkezinden veya Liberec ile Prag arasında planlanan trenden bahsetti. Ayrıca eğitimin desteklenmesi konusuna daha fazla odaklanmak istiyor.

“Trenin dört yıl içinde o güzergahta çalışması gibi bir hedefim yok, ancak istikrara kavuşturulması ve belki de imar kararı öncesi aşamada olması yönünde bir hedefim var. Kısacası önemli yatırımlar listesinde yer alacağını açıkça belirtmek için.” diye ekledi Půta.

Liberec bölgesinin belediye başkanları da bu baharda liderlerini seçimlerden bir yıl önce duyurmaya karar verdiler ve mevcut vali bu yaz yeniden aday olmaya karar verdi.

Rekabete dalmak

Aday listesinin geri kalanı henüz belli değil. “Dün Diyet’te bana Ocak ayı sonuna kadar bir aday listesi hazırlama görevi verildi. Bunu önceki seçimlerde olduğu gibi oluşturacağım, böylece bölgedeki her bölgenin konseyde kendi temsili olacak”, diye yorumladı Liberec belediye başkanı bir sonraki prosedür hakkında. Zaten favorileri var ama isimlerini açıklamadı.

“Diğer partilerden farklı olarak iki aday için yetenekli insanlarımız var. Elbette bölgesel düzeyde kim daha fazla çalışmak isterse onunla bağlantılı olacaktır.”

Eğer bu onun son adaylığıysa, vali yorumda bulunmak istemedi. “Üç yıl önce ‘üç kez bu kadar yeter’ dedim ve bunun için Chrastava senatörü ve belediye başkanı Michael Canov tarafından hemen azarlandım ve bunun için düzenli olarak azarlandım, bu yüzden artık böyle şeyler söylememeyi tercih ederim.” Martin Půta’yı ekledi.