Hem Liberec hem de Jablonec'in formu var. U Nisa derbisinde rakiplerden hangisi bunu onaylayacak?

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Bohemya'nın kuzeyinden gelen rakipler bahar bölümüne eşit puanlarla ve sağlam formlarıyla girdiler. Hem Liberec hem de Jablonec, zaptedilemez stadyumlarında Prag “S” ye eziyet ettiler ve heyecan verici mücadelelerin ardından ancak bir golle kaybettiler. Öte yandan iç sahadaki maçlarını üç puanlık galibiyetle şık bir şekilde yönettiler.

Geleneksel prestije ek olarak, Cumartesi günkü U Nisa derbisi, Liberec'in elit altılıya yükselmek için mücadele etmesiyle de suçlanacak, Jablonec'in konukları ise tarafsız orta grupta yer almak ve alt sıralardan kopmak için çabalayacak. masa.

“Uzun bir süre sonra mevcut formun her iki tarafta da eşit derecede iyi olduğu söylenebilir. Daha önce burada bazı derbilere gitmiştim, dolayısıyla yerel seyirciler için bunun muhtemelen yarı sezonun en önemli maçı olduğunu biliyorum. Örneğin Olomouc ile kendi sahamızda oynadığımız son maçta kulübümüzün taraftarları 'Baharın hedefi, Jablonec'i mağlup' pankartını astı. Bu da muhtemelen maçın ne kadar önemli olacağını açıklıyor,” diye açıkladı Liberec'in antrenörü Luboš Kozel.

Kan için derbi!

62. derbi vesilesiyle FC Slovan Liberec ve FK Jablonec futbol kulüpleri iyi bir amaç için güçlerini birleştirdi. Birlikte Liberec'teki Bölge Hastanesinin Transfüzyon Bölümünü desteklemek istiyorlar.

Kan bağışçılarının derbiye ücretsiz girişine izin verilecek! Maç öncesi gişede katkı payı olmayan kan bağışçısının kartını ibraz etmeniz yeterlidir. Kan Derbisi etkinliği hakkında daha fazla bilgi! Her iki Premier Lig kulübünün web sitelerinde yer almaktadır.

“Slavia'dan sonra çok üzgün olsak da ilk iki maç bizim için iyi geçti. Kendi evinde Olomouc ve Sparta'da da çok iyi performans sergileyen Liberec'te artık sıcak zeminde derbiyi bekliyoruz. Bu nedenle önümüzde zorlu bir maç var, ancak önceki iyi maçlarımızı, özellikle de Budějovice ile kendi sahamızda kazandığımız maçı geliştirmek istiyoruz” dedi Jablonec antrenörü Radoslav Látal.

Takımı iki bahar maçının ardından 8:6 gibi çılgın bir skor elde etti. “Bu bize Jablonec'in hücumunda dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatıyor ama bazen takım heyecanlanıyor ve sonraki maçlarda işler pek iyi gitmiyor. Tam tersine 6 gol attı, biz de Jablonec'in savunmadaki eksikliklerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

“Açıkçası hücumda mutluyuz ama savunmada endişeleniyorum çünkü rakipleri cezalandıran aptalca, zoraki hatalar yapıyoruz. Bunu gelecekte ve tercihen derbide hemen geliştirmek istiyoruz” dedi Látal.

Önemli kanat oyuncusu Ghali, kendisini Sparta'daki düellodan mahrum bırakan hastalığın ardından Liberec kadrosuna geri dönebilir, Plechatý, Frýdek, Letenay ve yeni takviye Tetour sakatlandı, Purzitidis'in başlangıcı belirsiz. Uzun süredir zayıf durumda olan Krulich ve Daniel Souček dışında Jablonec ekibi tamamlandı.

Chramosta: Liberec'e ulaşacağımıza inanıyorum

FK Jablonec'in futbolcuları, Cumartesi günü Liberec'te oynanan derbi öncesinde benzeri görülmemiş bir gol dalgasına sıçradı; bahar sezonunun iki açılış maçında sekiz gol attılar. Deneyimli forvet Jan Chramosta da tek vuruşla katkıda bulundu.

“Formumuza gelince, ilk iki maç bizim için oldukça iyiydi, çok gol attık ve hücum kısmında oldukça verimliyiz. Aksine biraz savunmaya odaklanmalıyız, böylece rakibin fazla yapmasına izin vermeyeceğiz” diyen 33 yaşındaki Chramosta, takımının 8 golün yanı sıra 6 gol de attığını hatırlattı. baharın başlangıcı.

Jablonec'in forvet oyuncusu Jan Chramosta (sağda) ve Slovan defans oyuncusu Michal Fukala

“Liberec'e gelince, puan tablosunda bizden öndeler ve onlara yetişeceğimize inanıyorum. Bütün hafta derbi için özenle hazırlandık ve Liberec'in güçlü yönlerini biliyoruz, kadrosu uzun süredir oldukça bir arada, oyuncular birbirini tanıyor ve üç stoperli bir sistemle oynuyorlar. Ama aynı zamanda onun zayıf yönlerini de biliyoruz ve bunları kullanmaya çalışacağız.”

U Nisa'daki saha, maçın kış tarihi ve hafta içi sağanak yağışlar nedeniyle muhtemelen ideal olmayacak, ancak ıslak çim Jablonec forveti için sorun teşkil etmeyecek. Tam tersi.

“Bu zor koşullarla ilgili bir sorunum yok, yön değişiklikleri nedeniyle hücum oyuncuları için durum defans oyuncularına göre biraz daha iyi. Böyle sahalarda oynamayı seviyorum” diyen Chramosta, halihazırda 92 Premier Lig golü kaydetti.

Liberec ve Jablonec futbolcuları arasındaki prestijli mücadele öncesi ortak kampanya, önemli kan bağışını desteklemek amacıyla Derby kanına sloganını taşıyor! Peki bugünkü derbi kan noktasına kadar kızışacak mı? Jan Chramosta, “Kesinlikle herhangi bir yerel derbi kadar heyecan verici, vurgulu olacak, ancak bunun aynı zamanda adil oyun ruhu içinde olacağına inanıyorum” diyor.