Jablonec yazarı Brycz’in yeni kitabına kadar iletişim kabaca mevcuttu

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Bu isim, bir şey birisini kızdırdığında, durumundan memnun olmayan avcının önce atlara saldırması gerektiği inancını bünyesinde barındırıyor. Yazar diğer tarafta olsa bile, genellikle kimsenin geri dönmediği yerden.

Yeni kitabınızın adı Nomdsk vra ve tek bir tematik ünitede birleşen, hatta diğer tarafta ayrı olan insanlarla temas kuran tatlı kara romanlardan oluşuyor. O kadar çok açıklama var ki. Bu oldukça derin geliyor. Bunlar yeni değişiklikler mi, yoksa canlandırıcı bir şeyler mi beklemelisiniz?
Ek açıklama, yayıncının metnimin yorumudur. Tabii ki ilk olan oydu. Dybbuk, Nron Tene’nin yayınevidir. Açıklarken bizzat bana bir içki verdi, bu kadar çok açıklamamam gerektiğini. Peki ruhsal romanlarım derin mi yoksa nefessiz mi? Sanırım ikisi de, tıpkı senin gibi Stik’in üzücü ölümü ve Tim Burton’ın diğer maceraları gibi. Aynı yayıncı tarafından yayınlandılar, bu yüzden ayrıcalıklı bir toplulukta bulunmaktan onur duyuyorum.

Karşı tarafla nasıl iletişim kuracağınızı biliyor musunuz?
Büyükannemin kendi deneyimi, kitabını yazdım, metafizik deneyim ve iletişimin kabaca var olduğuna ve her iki yönde de çok fazla olduğuna tanıklık edebilirim. Ama bunu sadece materyalizm ve tüketimcilikten ibaret olmayan hayatımızın anlamını aramak için bir metafor olarak alsa bile benim için karanlık olurdu.

Bireysel değişikliklere bir göz atalım. Bunlardan ilkinde, reklam metninde farklı insanlara yardım etmek için kullandığım dünyayla iletişim armağanını keşfettim. Peki reklam metni olarak hareket ettiniz ve hangi metinleriniz popüler oldu? Bu romanda onu biraz senin gibi görmeli miyim?
Yazarın karakterle özdeşliği tuhaftır. Milan Kundera her zaman karakterin hikayede gerçekleşmemiş pek çok olasılık ve yeteneğe sahip olduğundan bahsederdi. Ama inanıyorum ki, genelevdeki bu piyanist, gururlu bir sanatçı olmanın hayalini kuran, ama sadece en temel ihtiyaçlarını karşılamanın amaç olduğu sistemin kölesi olan reklam metni, detaylı gözlem kapımdan çıkıyor, ben onları yemesine izin verildi ve ben avcıya sana para ödedim ve bu onun ve senin ruhunu yıprattı. Öte yandan geçenlerde Sayın Vajko’nun benim de yazdığım kısa öykü kitabı The Club of Lonely Hearts’ı okudum ve JAR’dan Ota Klemp ile Sto’dan Tom Belko’nun Pesah’ta temel değerleri davet edip rehberlik ettiklerini fark ettim. çok uzun zamandır.

V Hero ile aynı doğaüstü yeteneğe sahip olmak ister misiniz?
Yetenek karşılığında onu cezalandıracak seçilmiş birini bulur. Şahsiyetler hariç tüm biyografilerin bu yönü, hiçbir şeyin bedava olmadığını çok anlamlı bir şekilde gösterdiğine inanıyorum. Mantıklı bir avcı acı veren hiçbir şeyi gönüllü olarak seçmez. Bile değil. Ancak gerçek şu ki, neredeyse hiçbir şeyi gönüllü olarak seçmiyor. Kahramanlarımı da seçmediler, mezarlardan sesler duydular.

İkinci kısa roman, kaçırılan bir ilaç endüstrisi çalışanının, psikopat bir gangster olduğu için duyduğu büyük öfkeyi, meşhur söğüt ağacı olarak hizmet etmek üzere garajda bir keçiye bağlı kalmaya zorlanmasıyla ilgilidir. Aksiyon ve dramatik olay örgüsüne sahip bu konuyu nasıl buldunuz?
Bütün bu kısa romanlar hayalet hikayeleridir ve evet, bu türün özü filmlerdeki aksiyon ve dramdır. Muhtemelen biraz hassas olan her avcının başına, yoksun bırakan bir kişinin onu fethetmek istemesi ve özlemlerini ona dökmesi olmuştur. Böyle bir avcının söğüdünü yakalayabileceği durumlarla ilgileniyordum. Ve psikopat davranışlarının ortaya çıkmaması için teşvik etmesi gerekiyor, çünkü bu onun için ölüm anlamına gelir.

Bu kısa romanda, kıskanç bir koca tarafından öldürülen, ölü bir bayana yardım etmek için kullanılan bir kuş, ergenliğinden bu yana cezasız bir şekilde intikamı uzaklara taşımıştır. Bu gerçek bir dedektif hikayesine benziyor, değil mi?
Evet, burada klasik kelimesinin ipucunu bile veremiyorum.

Nomdsk vra unvanını nasıl buldunuz?
Kitabın başında endüstriyel Pompeii’yi ele alan Ben Şehir’i, kömürden zarar görmüş eski tarihi Most’u ve yeni betonu, örneğin Göçebe anavatanının ekili Gotik kilisesini kullandım. Kilise düşerken, Almanlar Sudetenland’ı terk ediyor, manzara aşağıya doğru değişiyor, Ukraynalı Ddeek Lviv’den beni delip geçiyor, nesiller boyu küçülüyor ve derileri yırtılıyor, hayat küçülüyor ölüm ve ölüm hayata karışıyor. Bu isim, bir şey birisini kızdırdığında, durumundan memnun olmayan avcının önce atlara saldırması gerektiği inancını bünyesinde barındırıyor. Genellikle kimsenin geri dönmediği diğer tarafta olsa bile. Ve orada cep telefonlarının sinyali yok.

Çünkü tüm kısa romanlar seri halinde değil de tek ciltte mi çıkıyor?
Birlikte oldukça güçlü bir bağ kurarsınız. Ve gerçekten bir fikri farklı şekillerde somutlaştırın.

Onlar için ilhamı nereden aldın? Yoksa uzun süredir vs’nin içindeler miydi?
Nmty uzun zamanımı aldı. Ancak Visegrád Fonu’ndan aldığım Polonya’nın Kraków kentindeki karanlık kale bursu sayesinde çeşitli motifler gelişmeye başladı, fikirler ve düşünceler birbirine uyum sağladı ve bir tür bulmaca oluşturdu. Bu arada Black Ska’nın ilk kısa romanında Krakow ve Auschwitz hakkında bir konuşma olacak. Ve köpek rolüne sahipsin.

Yanılmıyorsam bu, işinizden büyük bir sapma mı? Çok iş yaptın çocuklar için kreasyonlar.
Yetişkinler ve çocuklar için yazılmış adil stdm. Bundan keyif alıyorum, aynı zamanda kendi çapında psiko-hijyen sağlıyor. Birçok çocuk kitabı ve çizgi roman daha görünür hale geldi ya da daha hızlı çıktı, 2020’de korku karaağaçlarının karanlıkla komedi sıçraması serisinin beşinci kitabı, kimseyi kandıramazlar! yayınlandı, iki yıl sonra macera kitabı eski çocuklar Cirkus Svt. Yetişkinlere yönelik son kitabım Nejvt mu na Svt, legionsk romaneto alt başlığıyla 2017’de yayımlandı. Bir yıl önce yetişkinlere yönelik başlığı Stdav pe pro Kukaku idi.

Bu sefer hedef kitle kim? Sadece yaşam için yaşayan insanlar mı olmak zorunda?
gerçek edebiyatı bilenler. Belki fanteziye ve büyülü gerçekçiliğe karşı bir zayıflık.

Ancak kendinizi yalnızca yazılı sözlerle değil, aynı zamanda sözlü sözlerle de ifade edersiniz. Çek radyosu Sever için Sudeten Dağları hakkındaki dramatik Hodinov dizisini ikinci el olarak yazdınız. Potansiyel dinleyicilerin hayal etmek istediklerini yazın.
Hodinov ikinci el, ülkemizin kuzeyinde sihirli güçlere sahip ikinci el saatleri satın alabileceğiniz bir yer. Normalde yapamayacağı şeyleri yapma yeteneği sayesinde bir karmaşa. Örneğin, bir kız Josef Masopust’tan sonra futbol kramponları alıyor ve çok iyi futbol oynuyor. Ama dikkat edin! Sadece bir saat. Daha sonra büyü kaybolur. Vetenko Lustig karakterini Otakar Brousek Jr canlandırıyor. ve borçlu DAMU öğrencisi Julie Stejskalov.

Filtresiz Pozkov. Kitap iyiyi ve kötüyü ortaya koyuyor (23 Haziran 2023):