Jablonec yıldızı. Antrenörler değişiyor, asistanı čžek kaldı

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Gelecekte lig takımında baş antrenör olma vizyonum olmasaydı, lisansı incelemezdim.

Eğitime nereden başladınız?
Bohemyalılardaki en iyi kariyerinden sonra ne yapacağımı merak ettim ve Jablonec Spark Mšeno için daha düşük bir yarışma oynamaya başladım. Orada Jablonec'in gençlerinden sorumlu Adam Pelta ile oynadım ve Jimis Bekakis'i yardımcı antrenör yapıp yapamayacağımı görmek için bir teklif aldım.

Ben aldım ve aynı zamanda önde gelen takım ve velayetçiydim, bu yüzden birinde üç işlev gördüm. Bunu yapmak mümkün oldu – aslında bir koçluk kariyerine başladım ve gerekli lisansları bitirmeye başladım. Şimdi en yüksek UEFA Pro'ya sahibim.

Uyarlanabilirim ve takımdaki rolümün ne olduğunu biliyorum. Sanırım her zaman bir dalgada baş antrenörle birlikte olabildim. Ama bana görünmüyorsam, her zaman benimkini söylerim.
Tomáš čížekAntrenör yardımcısı Jablonec

Ve ilk lige yardımcı antrenör olarak ne zaman atladınız?
2021/22 sezonunun ortasında. Sonbaharda Jablonec bir grup konferans ligi oynadı. Ondan ilerlemedi ve Aralık ayında Jiří Vágner'a koç Rad'e asistan olarak katıldık.

Bu ilk lig sezonu Jablonec çalışmadı ve sadece grupta kurtarma hakkında oynadı. İlk turundan sonra koç konseyi sona erdi ve sonra takımı meslektaşı Vágner ile yönettiniz. Kariyerinizin başlangıcındaki deneyim neydi?
Takım sonbaharda başarısız oldu ve ilkbaharda yanlıştı … iyi ve grupta kurtarma hakkında, düşmeyi son tura kadar önlemek için oynadık, ki bu tam olarak hoş değildi. Bu yüzden ligdeki ilk keskin koçluk deneyimiydi, ama kimseye sinirleri istemiyorum.

Sonra antrenör Horejš, sizi aydınlanma ekibinde tutan Jablonec'e geldi …
… Sonbahar tekrar kaçtı ve ilkbaharda başladığımızda bir yaralanma dalgası vardı ve kurtarma için gruba düştük. İçinde düşme oldukça erken kaçındık, ama sahibi Bay Pelta koç Horejš'i reddetti. Sonra koç Látal katıldı, ama bir fotokopi makinesi ve sadece bir kavga gibiydi.

Bu nedenle, başka bir koçluk değişikliği geldi, Jablonec Luboš Kozel tarafından devralındı. Çoğu zaman yeni antrenörlerin uygulama ekibini yanlarında almalarıdır, ancak Horejš, Látal sizi her zaman asistan olarak tuttu. Neydi, elindeki uzmanlara sahip olmaları gerekiyordu?
Belki bu olabilirdi ve elbette memnunum. Bu mevsimlerin her birinden önce, IS liderliği ile birlikte oturduk, uygulama ekibinde rolümün ne olması gerektiğinden keyif aldık. Örneğin, Petr Council ve David Horejš için de yardımcı antrenör ve takım lideri olarak görev yaptım ve henüz en yüksek lisansa sahip değildim. Ben de diğer kuruluş yardımcısıydım.

Sadece Radoslav Látal geldiğinde, birinci asistan rolüne geçtim, çünkü lider ve ikinci asistan beni Honza Krob yapmaya başladı. Ve bu sezondan önce Koç Kozl ile tanıştık, kabul ettik ve tüm farkındalığımızın çoğu önemli ölçüde yayıldı, asla benim için değildi. Pepa Petřík ile, çok fazla yardım olan iki klasik tam fullged asistanız, elbette iki fitness var, bir kaleci koçu ve Krobík sadece bir takım lideri. Herkes için daha kolay ve daha fazla insanda ekiple kapsamlı çalışma çok daha iyi gidiyor.

Tomáš čížek

Jablonec'te koç asistanı

• Děčín'de doğdu. Gençlikteki yerel kulüpten, ilk lig A takımında nihayet 1998'de yerleştiği Jablonec'e transfer oldu.
  • Üç yıl sonra Sparta onu çıkardı ve Aralık 2001'de 11.5 milyon kron için transfer etti. Şampiyonlar Ligi'nde Koç Hřebík için fırsat verildi, ancak 2002 sonbaharında daha fazla yedekti.
  • Şubat 2003'te Kazan'a transfer oldu, daha sonra FK Moskova, Vladikavkaz ve Novosibirsk için oynadı. Rusya'da neredeyse on yıl molalarla geçirdi.
  • 2012 yazında Jablonec'e döndü, üç yıl sonra 2017'nin başında profesyonel kariyerinin sona erdiğini duyurdu.
  • İlk Çek Ligi'nde toplam 207 maç (Jablonec için 163, 27, Bohemyalıların arkasında ve Sparta için 17) 25 gol ve 11 asist dengesi ile oynadı.
  • Daha sonra Spark Mšeno-Jablonec, Pěnčín için oynadı ve şu anda Sokol Držkov'un renklerini savunuyor.

Ve sonuç geldi. Kozl'un koçunun ortaya çıkmasından sonra Jablonec, ligde üç sefil yıl sonra gelişmeye başladı, Avrupa Kupalarının AO unvanı için seçkin altı üye grubuna katılacağınızdan emin olabilirsiniz. Neye bağlıyorsunuz ve Jablonec'te bir vatansever olarak nasıl beğeniyorsunuz?
Önceki üç sezondan sonra benim için bir rahatlama ve çok büyük bir psişik suçlama hissediyorum, her şeydeki enerji tamamen farklı ve kesinlikle daha hoş (gülüyor). Kulüpteki herkes aniden çok fazla coşkuya sahip, çünkü önceki yılların aksine lige başlamayı başardık, sonunda başlangıçta yakaladık ve bu yarışmada son derece önemli. Daha önce tanıdığımız gibi nokta kaybı gerçekten kötü. Her şey sadece oturdu, birlikte koçluk yapıyoruz, yeni oyuncuların gelişi, sağlıklı bir oksijenli kabin, iyi bir geniş kadremiz var, büyük bir hastalıktan kaçındık, sadece en başından beri olumlu başladı.

Maçlardaki ve eğitim sürecindeki rolünüz nedir?
Maçlar sırasında savunma standartlarından, Pepa Petřík saldırısından sorumluyum, onları sürmeye, sahadaki oyunculara bağırmaya çalışıyoruz, böylece Luboš Kozel'in genel koçluk için sessiz bir kafası var. Aksi takdirde, ancak her eğitimden önce, maç için her taktik hazırlıkta her şeyi birlikte danışırız. Luboš istediği bir avize var ve biz farklı egzersizlerle tamamlıyoruz.

Four Seasons için Jablonec bankında farklı antrenör türleri yaşadınız. Tavsiyenin deneyimli bir pragmatik türbülerinden, modern yöntemleri tanıtan Horejš'e, keçinin ihtiyatlı stratejistine patlayıcı látal. Her yıl diğer koçluk kişiliklerine uyum sağlamak zor muydu?
Her birinin tamamen farklı olduğu bir gerçektir, ancak çoğunlukla insanlarla ilgili sorunlarım yok, uyarlanabilirim ve takımdaki rolümün ne olduğunu biliyorum. Sanırım her zaman bir dalgada baş antrenörle birlikte olabildim. Ama eğer bir şey bana görünmüyorsa, her zaman kendimi söylüyorum ve sonra onu düşündüğü gibi ona kalmış.

Jablonec teknik direktörü Petr Rada (sağda) ve asistanı Tomáš čžek Ocak 2022'de

Futbol kariyerinizin başlangıcına geri dönelim, Děčín'den Jablonec'e taşındığınızda ve 1998'de 19 yaşında ilk lig çıkışını yaşadığınızda ne düşünüyorsunuz?
Jablonec beni gençliğe çekti, daha sonra A -League sezonuyla yaz hazırlığından sonra yarım yıl boyunca üçüncü lig Decin'e geri döndüm ve Jablonec için en yüksek yarışmada ilk başlangıç antrenör Kotrby için geldi. Evde Budweis 8: 0 üzerinden kazandık ve yeni kemiği kırdım … bu yüzden her iki nedenden dolayı gerçekten çok iyi hatırlıyorum (gülüyor). Bu yüzden üç ay hastaydım, lig sezonunun son maçına kadar atladım ve daha sonra Jablonec için Çek Kupası'nı kazanan kadro üyesiydim.

Yavaş yavaş Jablonec ve Sparta'daki kilit desteklerden birine dönüştünüz. Sizin için başka bir büyük kariyer atlaması mıydı, genç yaşta oyuna ve zihinsel olarak durmak zor muydu? Aniden Şampiyonlar Ligi'ni ve masanın en üstünde en iyi Çek kulübünde oynadınız.
Bunu dört gözle bekliyordum, çocukluğumdan beri Sparta için tezahürat yapıyordum, ama böyle bir kulübe değiştirmek kesinlikle eğlenceli değildi. Heyecanlandım, bir şans için savaşmaya hazırdım, ama yoğun yarışmada hayal ettiğim kadar maçları oynamadım, bir şey başarılı oldu, bir şey değil. Bir yıl sonra teklif Rusya'dan geldi ve uzun Rus kariyerim başladı.

Rusya'da, sonunda ilk ligde, mevcut siyasi durumla bağlamda küçük molalarla dört kulüpte geçirdiniz, inanılmaz derecede uzun bir süre on yıl geçirdiniz. Bu Rus dönemini nasıl hatırlıyorsunuz?
Tabii ki, Rusya'da oynayacak bir sorun olmadığı bir zamanda. Orada gerçekten çok mutluydum, o sırada Rusya'ya izin veremedim ve orada aileyi sevdim. Şimdi durum kesinlikle iyi değil ve yakında çözüleceğine inanıyorum …

Güzel şehirlerde Kazan, Moskova, Novosibirsk yaşadık, birçok seyirci gitti, Kazan yeni gelen üçüncü oldu, her takımda Avrupa Kupası oynadım. Bu yüzden benim için çok başarılı bir takımdı, çok başarılı bir takımdı, beni zenginleştirdi ve bu nedenle Jablonec'ten iki kez daha döndüm.

Kulüplerde bana ilgi duyulduğundan, tekliflerin gelmesinden memnun oldum ve aile nedenleriyle bitirdim, çünkü ikinci kızımız doğdu ve Çek Cumhuriyeti'nde ve Jablonec'te olmak istedik, çünkü eşim doğrudan buradan çıktı. Burada bile döndükten sonra kulüpte oldukça başarılı oldum, kupayı tekrar kazandık. Sadece burada çok denilen Galáticos oluşmaya başladığında, bana daha yaşlı olduğum söylendi, bu yüzden Bohemka'daki kariyerimi bitirme teklifinden yararlandım.

Futbol hala I. B sınıfında Sokol Držkov için aktif olarak oynuyor. Bu sezon altı hedefiniz var, bu katılım sizin için ne ifade ediyor, kaç maçsınız ve ne sıklıkla antrenman yapıyorsunuz?
Çok fazla eşleşmeyi yönetmiyorum, bu yüzden yarıya üçte üçü. Ama eğitimleri kovuşturuyorum çünkü akşamları bir haftamız var. Süper bir arkadaş grubu yüzünden zevk alıyorum, kadroda Jablonec gençliğinden geçen ve en azından bir şekilde kendimi formda tutan çocuklar var.

Yarışmaya bir nokta seçin