Jablonec’teki derbi öncesinde Liberec’in forveti Rabušic, “Ben sadece bir şakacı değilim” diyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Belki bu istatistik biraz kafamda var ama bu bir detay. Artık derbide beşinci golü atmamdan tamamen farklı bir şey için oynuyoruz. Liberec’in kazanması çok daha önemli” diyor Rabušic.

Maç gününde otuz dördüncü yaş gününü kutlarsın. Bu, derbiyi daha da tatlı hale getirir, değil mi?
Aslında evet. Dürüst olmak gerekirse, doğum günleri bana uzak, onların Pazar gününe denk geldiğine dair hiçbir fikrim yoktu. Bu yüzden kendime bir hediye almam gerekecek. Üç puan en iyisi olur.

ÇEVRİMİÇİ: Jablonec vs. Liberec

Pazar günü saat 15:00’ten itibaren ayrıntılı rapor

Podještěd derbisini diğer maçlardan farklı mı değerlendiriyorsunuz?
Evet, bunda oldukça iyiyim. Şehirde dolaşıyorum ve birçok insan bana şunu söylüyor: “Jablonec’te kazan.” Ama en önemlisi şu anda çok ihtiyacımız olan üç puan olacak. Milli devre arasında bunun için çok şey yaptık ve umarım bunu sahada gösteririz.

Önceki sonuçlardan sonra kesinlikle puan toplamanız gerekiyor, ancak Jablonec’i de puanlandırmanız gerekiyor çünkü onlar hala bu yıl ilk galibiyetlerini bekliyorlar. Derbi her zamankinden daha heyecanlı olabilir mi?
Bence evet. Jablonec de sezona pek iyi girmedi. Hala dengesiz bir performansla mücadele ediyoruz, 90 dakika boyunca oynamamız gerekeni oynayamıyoruz. Oyunumuzda büyük dalgalanmalar var. Bunu istikrara kavuşturmamız gerekecek.

Mevcut Jablonec ekibini nasıl algılıyorsunuz?
Yaz aylarında daha çok genç oyuncuları getirdiklerini gördüm. İlginç isimleri var, henüz bir araya getirmediler ama bu her maç değişebilir. Kesinlikle şu anki halinden daha üst sıralarda yer alması gereken kaliteli bir takım ama bu bizim için de geçerli. Detayların belirleneceği dengeli bir maç bekliyorum.

Bu sene şu ana kadar Liberec’in ilk 11’inde bir kez bile başlamadınız. Kendinizi zaten klasik bir joker olarak görüyor musunuz?
Geçmiş oyunlarda oyunun ortasında atladım ama bu bir süre sonra değişebilir. Şimdi bunun olup olmayacağını Jablonec’te göreceğiz. Ama kesinlikle Liberec’te sadece şakacı rolünü oynamıyorum. Yüzde yüzümü veriyorum ve antrenörüm işine geldiği zaman ilk dakikadan başlamaya hazırım.

Geçtiğimiz günlerde eski takım arkadaşınız Theodor Gebre Selassie, Slovan’ın spor menajeri görevini üstlendi. Bu büyük bir fayda mı?
Theo harika bir insan ve umarım Almanya’da edindiği tecrübeyi kullanır. Ama kısa bir süreliğine burada ve her şeyle geçinmek kolay değil. Her gün kabinle iletişim halindedir ve bu ona gelecekte kesinlikle fayda sağlayacaktır.