Kamensk evi bal ve deriyle dolu, ziyaretçiler zencefilli kurabiyenin tarihi hakkında bilgi edinebilir

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
İlk zencefilli kurabiye 13. yüzyılda ortaya çıkmaya başladı, bu tatlı hamurun üretimi muhtemelen onlara önemli Alman merkezlerinden, örneğin Nürnberg’den ve daha sonra Doğu Almanya ve Polonya’dan geldiğinde, kuruluşun küratörü olan zencefilli ekmeğin tarihini anlatıyor. Vladimra Jakoubov.


Binanın kendisi Turnov’daki Çek Cumhuriyeti Müzesi’ne ait Kamensky evinin bodrum katında hazırlanıyor. Burada ziyaretçiler zencefilli kurabiyenin tarihi, zencefilli kurabiye veya balın özellikleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.


Serginin büyük bir kısmı preslenmiş zencefilli çörek olarak adlandırılan kalıplardan oluşuyor. Partiye davet edildiler ve zencefilli kurabiye tam anlamıyla üzerlerine döküldü.


Tadı soğuğun etkisiyle bozuldu



Hamur, birçok kutu içinde serin bir odada birkaç hafta boyunca somunların içinde bırakıldı. Bu, zencefilli ekmeğin kalitesini ve tadını arttırdı. Sertleştikten sonra hamurun içine pota adı verilen hamur topakları eklendi. Preslenmiş zencefilli kurabiyeler daha sonra üzerine un serpilmiş ve bir miktar suya batırılmış tabakalara yerleştirildi. Jakoubov, küreklerle fırına indiklerini söyledi.


Ancak zamanla şekerleme nihayet ortadan kalktı ve şekerlemeyle birleştirildi. Zencefilli kurabiye yapımcısı, eserlerinden örnekler yaratan küçük sanatçıları sergiye adamaya yeniden başladı.


Bal peteği üreticileri başlangıçtan beri fırınlarla lonca teşkilatında birleşmiş, her iki şehirde de kendi loncaları vardı. Üstelik hem erkeklerin hem de kadınların çalışmayı bırakması bir istisna değildi.


Burası bir depo



Zencefilli kurabiyenin ticari başarısı her zaman hamurun kalitesine bağlı olmuştur. Her kurabiyenin hem hazırlanışı hem de malzemelerin oranları açısından kendi tarifleri vardı. Bu insanlar her zaman yemek konusunda güçlü bir zevke sahip olmuşlardır ve bu nedenle kurabiyelerine genellikle biber, kişniş, anason, rezene, acı kabak, rezene, yeşil soğan, mürver çiçekleri ve aromatik otlar içeren kıyma eklerlerdi.


Zencefilli ekmeğin kalitesi öncelikle balın kalitesine göre belirlendi. Kurumun saray mensubu, “Pernki”nin zanaatkarlara ait olduğunu ekledi.