Kırık burun, ağrıyan kaslar. Pokorný Olomouc’un kahramanı olduğu için oynamaması gerekiyordu

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Sigma attığı gol sayesinde 2:0 kazandı ve bu sezon Androva Stadı’nda henüz puan kaybetmedi.

“Bu aynı zamanda stadyuma giden insanlar için de bir destek. Geçen sene kendi evimizde çok puan kaybettik, şimdi burada iyi durumdayız. Rakipler buraya kolayca gelmemeli” dedi Pokorný.

Hafta boyunca sadece fizyoterapistler değil antrenörler de onun durumu karşısında şaşkınlığa uğradı. “Perşembe günü burada durduk ve stoper olarak sadece Beneš vardı. Franta Matys ateşle evde yatıyordu ve fizyoterapistler Poky’nin hazır olmayacağını söyledi” diye açıkladı koç Václav Jílek.

Partinin son stoperi Lukáš Vraštil kırmızı kart cezasını çekiyordu.

Ve böylece Jílek ve meslektaşı Saňák, hafta boyunca Ortodoks stoperler Zmrzý ve Sláma’nın stoper olduğu farklı seçenekler denedi. Jílek, “Ama hiç de iyi görünmüyordu” dedi. “Perşembe’den Cuma’ya geçiş önemliydi. Jakub Cuma günü kendini çok daha iyi hissettiğini söyleyerek geldi. Yaralanmanın tekrarlanma riskini belirlemek için bazı egzersizler yaptı. Son söz her zaman fizyoterapistlerindir, muhtemelen başlayabileceğini söylediler. Bu karar bana ya da ona bağlı değil, izin almasaydı oynamazdı” diye ekledi teknik direktör.

Yine de Pokorný Cuma günü bireysel antrenman yaptı. “Sadece yön değiştirmeye çalışıyordum” diye ekledi. Bütün bir haftanın ardından ancak Cumartesi günü takımla ilk antrenmana çıkabildi.

“Biraz riskliydi. Ama oynarken bunu düşünmedim. Ben her şeyin dışına çıkan bir insanım. Daha çok nefessiz kalmaktan korkuyordum. Sonuçta, bir hafta boyunca koşamadığınızda ve anaerobik egzersizler yapamadığınızda bunu anlayabilirsiniz, havasızdı” diye itiraf etti.

Humble, burnu kırıldığı için hâlâ yüz maskesiyle oynuyor. Milli takım tatilinden sonra çıkarmayı planlıyor. “Yüzde 100 göremezsiniz ama birkaç antrenmandan sonra alışacaksınız” diye elini salladı. Onun için çok daha kötüsü, Pilsen’deki önceki düelloda yaşadığı kas yaralanmasıydı.

“Neyse ki kas yırtılmadı. Dördüncü sprintinden sonra yüzündeki gülümsemeyi gördüğümde işe yarayacağına inandım. Bütün hafta yarışmadı, bu mutlu sonla biten bir hikaye,” diye güldü Jílek.

Savunmada da güvenilir olan 26 yaşındaki stoper, attığı golle performansını artırdı.

65. dakikada Pospíšil, Vodháněl’i köşe bayrağından uzaklaştırdı ve prova edilen sinyalin ardından uçan topu arka direğe yönlendiren Pokorný placírka’yı tam olarak buldu.

Pokorný başını salladı. “Sinyal prova edildi.”

Liberec’in stoperi Jan Mikula, “Sigma iyi bir blok oynadı ve Pokorný orada tek başına yüzdü” dedi.

Juliš eklemeli

Pokorný attığı golle skoru 2:0’a çıkardı. Lukáš Juliš, 54. dakikada Varfolomeev’in penaltı vuruşunu çevirerek ilk golü attı.

“Attığı goller açısından bize yardımcı oldu ama yine de takıma katkı açısından ondan daha fazlasını bekliyorum. Juliš’in orta sahada ve hücumda daha aktif olmasını istiyoruz. Fiziksel hazırlık konusunda hala bir sorunu var, ancak bunu kendisi biliyor ve milli takım tatilinde bunun üzerinde çalışacağız” dedi Jílek, ilk golün sahibine.

“Altıncı turda yedi gol attık ve bunların hepsi duran toplardan oldu. Bunun bizim zayıflığımız olduğunu biliyoruz, pozisyonumuzu değiştirdik, Sigma’nın stoperlerine elimizden gelenin en iyisini yaptık ve bu yine de yeterli olmadı” dedi Liberec antrenörü Luboš Kozel.

Jílek, “Luboš muhtemelen bundan hoşlanmayacaktır, ancak sonunda standart konusunda birbirimize yardımcı olduğumuz için mutluyuz” diye yanıt verdi.

Çocuklarının çarşamba günü bir maçı daha var. MOL Kupası’nda üçüncü lig Třinec’in sahasında oynuyorlar. Pazar günü saat 20.00’den itibaren Hradec Králové’de sahne alacaklar.

Ve yine Pokorny ile. “Artık stoper çiftine ulaşmak için en ufak bir nedenimiz yok. Durumunun stabil olmasına sevindim” diye sözlerini tamamladı antrenör.