Kozel: Solucanın yerini alacak bir şeyimiz yok. İlk altıya girme mücadelesi gerçek mi göreceğiz

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Takım liderliğini de üstlenen Červ'in ayrılışı Liberec için büyük bir kayıp. Şu anda lig tablosundaki sekizinci takım baharda yükselmeyi planlıyordu ancak mevcut kompozisyonla uğraşmak zorunda kalacak.

“Henüz büyük bir değişiklik yapmadığımız gerçeği göz önüne alındığında, Cervo tarafından oldukça zayıflamış durumdayız, bu nedenle ilk altı için mücadelenin tamamen gerçekçi olup olmadığını bilmiyorum. Öte yandan başlangıçta büyük hedefleri olmayan bir takımın sonunda başarılı olduğu da pek çok kez yaşandı. Koç Luboš Kozel, ne sıklıkla takviye dışındaki şeylerin karar verdiğini söylüyor. Liberec hazırlıklarda bir kez bile kaybetmedi ve lig baharına cumartesi günü beşinci sırada yer alan Olomouc'a karşı kendi sahasında oynayacağı maçla girecek.

Ön Hazırlıklar

Liberec – Legnica (Polonya) 3:0, Goller Kok, Letenay, Tupta.

Liberec-Jihlava 2:2goller Tupta z pen., Penner.

Liberec – Černo More (Bul.) 1:0, gol Horský.

Liberec – Warta Poznan (Pol.) 1:1gol Penner.

General Liberec – Widzew Lodz (Polonya) 2:0goller Ghali, Varfolomeyev.

Kış antrenmanınız nasıl geçti?
Memnun olabiliriz. Eğitimi Türkiye'de mükemmel şartlarda tamamladık. Liberec'teki evimizde hava koşulları nedeniyle daha zordu ama her şeyi istediğimiz gibi başardık. Türkiye'den döndüğümüzden beri saha değiştirmek zorunda kalmamıza rağmen hava sıfırın üzerinde olduğu için bir kez bile suni çime çıkmadık. Salı günü, buradan neredeyse bir saat uzaklıktaki Benátek nad Jizerou yakınındaki Kochánky'de eğitim aldık. Cumartesi gününe mümkün olduğunca hazır olacağımıza ve iyi bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum.

Ekip bir ayrılık dışında bir arada kaldı. Bu olumlu, değil mi?
Evet. Bir yandan büyük bir değişiklik olmaması ve sadece Lukáš Červ'in kalması iyi bir şey. Ancak cevabın ikinci kısmı olumsuz çünkü henüz onun yerine yenisini getirmeyi başaramadık. Takıma da bir ekleme olmadı, takviyeler konusunda da söylenecek pek bir şey yok.

Merkez orta saha oyuncusu Červa'nın yerine başka bir oyuncuyu bulmak için çok mu uğraştınız?
Transfer dönemi henüz bitmedi ama takımın daha uzun süre bir arada olması her teknik direktörü mutlu eder ve muhtemel yeni bir oyuncunun bizimle hiçbir şeyini tamamlamamış olması onu takıma entegre etme imkanlarının artmasını sağlar. çok daha zor. Ve zamanla kaliteli veya seçtiğiniz bir kişiyi bulma şansınız da azalır.

Peki Solucanı nasıl değiştirirsiniz?
Ivan Varfolomeyev bu rol için hazırlanmıştı. O, bu şansı hak eden genç bir oyuncu ama tabii ki kadro o kadar geniş değil ve şu anda bazı nedenlerden dolayı müsait olmadığında elimizde başka bir oyuncu yok. Sadece keskin eşleşmeler nasıl görüneceğini gösterecektir. Bahara kolay bir başlangıç yapmasak bile Ivan oyun açısından bunu halledebilir ancak Lukáš'ın liderlik becerilerinden yoksun kalacağız.

İkisi arasındaki temel fark bu mu?
Takıma benzer tipte, hatta belki farklı pozisyonda bir oyuncu getirmek istedik. Ama ne yazık ki henüz kimse gelmedi.

Varfolomeyev bazen sert bir oyun ve daha keskin müdahaleler sergiliyor. Onu bu konuda dikkatli olmaya teşvik ediyor musun?
Ona bu ceza sahasına takılıp kalmamasını aşılamaya çalışıyorum çünkü o aynı zamanda çok iyi bir futbolcu, orta mesafeden harika bir şutu var ve eğer bunu gösterirse onu daha yükseğe şutlayabilir. Ancak bazen aşırı motivasyon nedeniyle sınırda olan bir müdahalede bulundu.

Şu ana kadarki tek kış takviyesi Slovak forvet Lukáš Letenay. Bundan ne kadar memnunsunuz?
Ne yazık ki yaralandı, bu yüzden onunla ne kadar mutlu olabileceğimizi görmek için bir süre beklememiz gerekecek…

Ligin başlamasından önce takımın sağlık durumu nasıl?
Türkiye'deki antrenman kampından hepimizin sağlıklı çıkması beni mutlu etti ama ne yazık ki bu hafta iki sakatlık yaşandı ve bu oyuncuların bir süre daha sahalardan uzak kalacağı görülüyor.

Letenay dışında kim yaralandı?
Bunu şimdi yayınlamak istemezdim.

Son zamanlarda fitness antrenörü Pavel Čvančara, Umman'ı temsil etmek üzere yola çıkan Liberec'ten ayrıldı. Büyük bir kayıp mı?
Güvendiğiniz birini tamamen kaybetmek her zaman zayıflatıcıdır. Tabii ki kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.

Zaten bir yedeğiniz var mı?
Evet, Honzo Kubist fitness koçu rolünü üstlendi. Gençlikten geldi, B'de çalıştı ve bu vizyonla hazırlandı. A takımına gelişi biraz hızlandırılmış olabilir.

Cumartesi günü Olomouc ile ligin başlangıcı sizi bekliyor. Hangi maçı bekliyorsunuz?
Hava koşulları nedeniyle zorlu arazide oynanacağından esas olarak savaş olacak. Ancak çoğunlukla sezonun ilk maçlarını yönettik ve umarım iç saha ortamı dönüm noktası olabilir.

Liberec'in bahara başlama pozisyonu nedir?
Geçen sonbahar yarışını Pardubice'de yönetseydik biraz daha iyi olabilirdi ama bahar prömiyerini Olomouc ile yönetirsek puan olarak yakalarız. Uzmanların biz olmadan ilk altıyı tahmin ettiğine dair birçok tahmin duydum, bu yüzden bunun bizim için bir motivasyon olacağını umuyorum. Hiçbir ekleme olmasa bile takımın birbirine kenetleneceğine ve bu kadroyla bile rekabetçi olacağımıza inanıyorum.