Kulüple ilk temasınız mı? Jablonec antrenörü Kozel, Pelta ile yapılan duruşmanın ardından şöyle konuştu:

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Mayıs ayında Liberec futbolcularını eğitiyordu. Luboš Kozel artık rakip kasaba Jablonec'te komşularıyla birlikte yaşıyor. “Derbiyi her zaman daha fazla yaşarsınız ve hangi tarafta durduğunuzun bir önemi yoktur. Umarım bunda da şu ana kadar yaptığım gibi başarılı olurum. Henüz kaybetmedim ve bu serinin süreceğini umuyorum” diyor Kozel.

Liberec-Jablonec güzergahında transfer sizin için ne kadar heyecanlı?
Ben bunu bu şekilde kabul etmiyorum. Liberec'e gittim ve Jablonec'ten bir teklif aldım. Geldiği ve keyif aldığım, tatmin ettiğim işi yapabildiğim için mutluyum. Liberec'in hemen yanında olması ise sadece bir tesadüf.

U Nisa'nın bitiminden sonra futbola ara vermek istemediniz mi?
Zaten Liberec'te zihinsel olarak yorgun hissetmediğimi ve başka bir görev gelirse ve iş bana anlamlı gelirse direnmeyeceğimi söylemiştim. Belki de özleyecektim.

Jablonec sizinle ilk ne zaman iletişime geçti?
İlk temas, Bay Pelta ile Haziran başında yapılan duruşmanın ardından gerçekleşti. Avusturya'da tatildeydim. Cuma günü Jablonec antrenörlerinin görevden alındığını bildirdim ve cumartesi günü ilk temas gerçekleşti.

Luboš Kozel, Jablonec'li futbolcuların eğitimine liderlik ediyor.

Bu arada kulüp sahibi Miroslav Pelta'nın duruşmasını ne kadar izlediniz? (Yargıtay, spor yardımları davasında Pelta'ya verilen cezayı bozdu ve konuyu tekrar görüşülmek üzere geri gönderdi.) Davanın devam ettiğini biliyordum. Bu şekilde sonuçlanmasına sevindim ve bunun kulüp için daha iyi zamanların başlangıcı olacağına inanıyorum.

Liberec ile karşılaşacağınız yeni lig yılı kura çekimi takvimine bakacak mısınız?
Bu değil. Açılış turlarında bize atanacak rakiplere bakacağım. Öyleyse iyi bir başlangıç yapalım. Amacımız Jablonec'i daha yükseğe taşımak. Son üç sezonu ise küme düşme hattında tamamladı. Personel açısından bakıldığında buradaki potansiyeli görüyorum. Onu istediğimiz şekilde doldurup, aç kalacak ve yıllar önce olduğu yere dönmeye çalışacak bir takım oluşturacağımıza inanıyorum.

Jablonec ile hangi oyun tarzını sergilemek istiyorsunuz?
Herkes nasıl bir futbolu desteklediğimi biliyor. Ama aynı zamanda takıma kompozisyonuna uygun bir yüz kazandırmak da her zaman önemlidir. Bir fikrim var ama takımı daha yeni tanıyorum. Profesyonel futbol sonuçlarla ilgilidir. Bu, ne pahasına olursa olsun en sevdiğim şekilde oynamak için zorlamakla ilgili değil.

Gelecek sezon Jablonec kadrosu nasıl olacak?
Oldukça fazla değişiklik olacak. Uzun yıllar burada olan Tomáš Hübschman, oyunculuk kariyerine son verdi. David Housek'in sözleşmesi sona erdi, Filip Souček'in kiralanması. Miloš Kratochvíl'in sözleşmesi de sona eriyor ama onunla devam etmek isterim. Öte yandan Matěj Polidar'ın Jablonec'te yoluna devam edeceğinden mutluyum. Jan Fortelný ve David Puskáč aramıza yeni katıldılar. Ancak daha da fazla değişiklik olacak. Şu anda muhtemelen orta sahanın en büyük boşluğuna sahibiz.

Luboš Kozel, Jablonec'li futbolcuların eğitimine liderlik ediyor.

Liberec'in teknik direktörü olarak kış döneminde takviye alamadınız, Jablonec'te bu konuda daha kolay bir durumla karşılaşacak mısınız?
Sahibi geçen hafta yurt dışında olduğundan başlangıçta sadece telefonla çalışıyorduk. Ama daha ilk haftada burada her şeyin çok daha kolay olduğunu görme fırsatım oldu. Fortelný ve Polidar'ın bugün zaten aramızda olması belki de bu anlamda daha aktif olduğumuzu gösteriyor. Önümüzdeki günlerde daha fazla oyuncunun ekleneceğine inanıyorum. İtalya'daki antrenman kampına gitmeden önce yeterli sayı ve kalitede bir takıma sahip olmak istiyoruz.

Kıdemli Tomáš Hübschman devam etmek istemedi mi?
Bu muhtemelen ben gelmeden önce verilmişti. Tomáš bir kişiliktir, uzun yıllar oradaydı. Ancak yaş insanı durdurmaz. Kabinede liderlik açısından burada kesinlikle önemli olacaktır. Ama yapmaya karar verdiği şey buydu ve bu benim için sorun değil.

Şu ana kadar Jablonec'i rakip olarak nasıl algıladınız?
Kaliteli oyunculardan oluşan bir takım olarak bazen her şeyin birlikte yürümediğini hissettim. Belki de farklı milletlerden ve tarzlardan birçok oyuncunun bulunmasından da kaynaklanmaktadır. Bizim işimiz onu çalışan bir ekip haline getirmek olacak. Jablonec baharın başında Liberec'e geldiğinde dört maça çıktı ve muhteşem bir performans sergiledi. Yukarı çıkacağını düşünmüştüm ama orta gruba bile giremedi. Amaç tüm bunları istikrara kavuşturmak ve bir araya gelebilecek aç bir takım yaratmak olacak. Kriz anlarının üstesinden gelmeyi öğrenmeliyiz.

2007'de kısa bir süre Jablonec'te çalıştınız. Yıllar sonra nasıl değişti?
Ben on yedi yaşındayım. O dönemde ligdeki ilk sezonum olduğu ve çok uzun sürmeyen bir deneyim olduğu doğrudur. İyi sonuçlanmadı. Bu yüzden Jablonec'e bir miktar borcum olduğunu hissediyorum ve bunu artık ödeyebilirim.