Letenay'i iki yıllık sakatlık, ardından art arda goller ve Liberec'le yapılan sözleşme bekliyordu.

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Liberec, Çek Cumhuriyeti'nin tarihi olan en büyük kulüplerinden biri. Onun ilgisini öğrendiğimde çok mutlu oldum” dedi 22 yaşındaki forvet. “En ciddi teklif Slovan'dan geldi. Beni görmeye geldiler ve gerçekten ilgilendiler. Bu beni ikna etti.”

Sakatlıklarla dolu zor bir dönem geçirdin. Bununla nasıl mücadele ettin?
Hiç kolay olmadı, iki buçuk yıl neredeyse futbol oynamıyordum. Bu olay 19. takımdan A takımına geçiş sırasında yaşandı. Kafamda farklı düşünceler vardı ama sonunda direndiğime, çok çalıştığıma ve karşılığını aldığıma sevindim.

Kariyerinizin sonuyla tehdit edildiniz mi?
İki yıldır sakatlanıp bir sakatlık daha gelince karanlık düşünceler de ortaya çıktı. Ama bu sadece anlıktı, hep uyudum ve tekrar oynamak için rehabilitasyona gittim. Sakatlıkların bile beni daha güçlü kılacağına inanıyorum. Trenčín'de sağlıklı olsaydım şu anda Liberec'te olmayabilirdim.

Seni tam olarak ne rahatsız etti?
Dizimden ameliyat oldum, stres kırıkları yaşadım, belki de sahaya çok fazla koştuğumuz için. Sonra covid geldi… Eğlenceliydi.

Ve şimdi sonbaharda yine yüz maskesiyle oynadın…
Bu çok talihsiz bir tesadüftü. Rakibimden yüzümün sağ tarafında bir dizim oluştu, orada bazı kemiklerim kırılmıştı ama şans eseri oynanabilirdi. Umarım Liberec'te işler iyi olur ve maskeyi atabilirim.

Sonbahar seni yeniden ayağa kaldırdı, değil mi? On beş maçta on beş gol attın.
Bir yıl önce Púchov'a kiralık olarak gittim ve yavaş yavaş oynamaya başladım, düzenli olarak başladım. Ve sezon başı güzel bir seriye başladık. Kendimden talep etmeme rağmen on beş golle yetindim ve hala birçok şansı kaçırdığımı biliyorum.

Liberec kulübesine geldiğinizde orada kimseyi tanıyor muydunuz?
Evet, Trenčín'de de oynayan Ahmad Ghali ve Luka Kulenović. Diğer oyuncuları sadece televizyondan tanıyordum çünkü Liberec'in bazı maçlarını izlemiştim.

Kendinizi bir oyuncu olarak nasıl tanımlarsınız?
Trenčín'de sahada kombine futbol oynamaya alışkınım ama ikinci Slovak liginde kavgaya ve uzun toplara da alıştım. Topu oldukça iyi tutabildiğimi ve ceza sahası içinde bitirmek için yer bulabildiğimi düşünüyorum.

Liberec kadrosuna girme şansınızı nasıl görüyorsunuz?
Hücumda çok oynayan tecrübeli bir Michael Rabušic'in olduğunu biliyorum ve ondan çok şey öğrenebilirim. Ama aynı zamanda tüm sonbahar boyunca burada oynayan Luka Kulenović'ten de. Zor olacak ama bu mücadeleyi kabul ettim ve takıma girebilmek ve Liberec'in hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için mücadele edeceğim.

Slovak futbolcular için Çek Ligi aslında nedir? Bir adım yukarı mı?
Kesinlikle evet. Bu bir değişiklik, Çek Ligi'nin yoğunluğuna ve hatta agresifliğine alışmam gerekecek ama antrenörler ve takım arkadaşlarım sayesinde bunun üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Benim için büyük bir fark olacak ama bu bir sezon öncesi, dolayısıyla alışabilirim. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum.