Liberec inşaat şirketi Brex iflas etti, aynı zamanda barajın onarımında da çalışıyordu

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Şirket uzun süredir sorunlar yaşıyordu; Nisan ayının sonunda taşeron olduğu Liberec'teki Harcov barajının yeniden inşası çalışmalarını sınırladı ve birkaç gün sonra şirket, işçilerini ve ekipmanlarını barajın yeniden inşasından geri çekti. Semila bölgesindeki Rokytnica nad Jizerou'da bölgesel yol.

Yönetici teklifte, “Borçlu, ödenecek yükümlülüklerinin varlıklarının değerini aşması nedeniyle şu anda ikincil iflas ve aşırı borçlanma şeklinde iflas durumunda olduğunu belirtiyor.” dedi.

Ona göre şirket şu anda alacaklılara karşı yükümlülüklerini yerine getiremiyor, hesaplarında yalnızca 380.000 krondan az var. 77 kişiye istihdam sağlayan Brex'in de yaklaşık 73,6 milyon kron tutarında maddi varlığı ve 93,5 milyon krona yakın alacakları var ancak bu bile yükümlülüklerini karşılamaya yetmiyor.

Yöneticiye göre Brex, geçen yılın sonunda yarım kalan üretim hacmini azaltamayınca bir sorunla karşılaştı ve iklim koşulları nedeniyle bir dizi sipariş üzerindeki çalışmalar kesintiye uğradı. Şu anda şirket, bitmemiş ve faturalandırılmamış üretimde 30 ila 40 milyon kron değerinde işin kaldığını tahmin ediyor.

Nisan ayının sonunda, Raiffeisenbank'ın şirketin 37 milyon krondan fazla ihtiyaç duyduğu kredili mevduat hesabı ve rotatif krediyi ödemesi yönündeki talebiyle durum daha da kötüleşti, ancak Brex'te bu yoktu. Artık diğer alacaklılar da taleplerini iflas işlemlerine kaydedebilirler.

Brex kültür merkezini onarmaktan vazgeçti

Son günlerde Brex, bölgenin halihazırda başka bir tedarikçi seçtiği Liberec'teki Lidové sady'deki kültür merkezinin yeniden inşasına ilişkin bölgesel sözleşmeden çekildi. Ancak Brex, şu anda risk altında olan diğer bölgesel projelerin de tedarikçisi konumunda.

“Projelerin uygulanma aşamasına göre farklı yaklaşımlar seçeceğiz. Vali Martin Půta yanıt olarak, tamamlanmaya yaklaştığımız yerlerde bunları tamamlamak için her şeyi yapacağız” dedi.

Şirket, diğer çalışmalarının yanı sıra Semila bölgesindeki Turnov'daki tıp fakültesinde sağlık ve sosyal alanlara odaklanacak bir mesleki eğitim merkezi üzerinde çalışıyor. 58 milyon kronluk proje tamamlanmak üzere.

“Burada 2 Eylül 2024'te sorunsuz bir şekilde eğitim öğretim yılına başlamak istiyoruz. Bitmemiş işi başkasından sipariş etme pahasına da olsa bunu tamamlamak istiyoruz ve bunun sonucunda ortaya çıkan zararları iflas davasında talep edeceğiz” diye ekledi Liberec valisi.