Liberec'te bir barı ateşe verdiğinden şüphelenilen adam gözaltında, istisnai bir cezayla karşı karşıya

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Savcı Iva Plšková, “Bugün mahkeme sanığın gözaltına alınması yönündeki teklifimi kabul etti” dedi. Adamın soruşturmadan kaçabileceği ve kaçabileceği endişesi nedeniyle velayetini önerdi.

Plšková, “Özel nedenler, failin cezai işlemlerde yakalanmasını veya yargılandığı suç faaliyetine devam etmesini önlemek içindir.” diye ekledi.

Polis sözcüsü Klára Jeníčková da bilgiyi doğruladı. Jeníčková, “Panter barındaki yangın durumunda, özellikle ciddi bir cinayete teşebbüs ve genel tehlikeye atma suçundan sorumlu tutulacak olan Liberec'li 33 yaşındaki bir adama karşı cezai kovuşturma başlattık” dedi.

“Bunun üzerine savcılık, kendisinin gözaltına alınması yönünde teklif sundu, mahkeme de kabul etti. Adam suçlu bulunursa on beş ila yirmi yıl arasında hapis veya istisnai cezayla karşı karşıya kalacak” diye ekledi.

Liberec'te tren istasyonunun yakınında 1. máje caddesinde bulunan Černý panter barda Pazartesi akşamı çıkan yangında, yedisi ağır 15 kişi yaralandı. Çoğunlukla yanıklara maruz kaldılar veya kirletici maddeleri soludular.

Yaralıların çoğu hastanelerde kalırken, ÇTK bugün kesin sayıyı öğrenemedi. Liberec Bölge Hastanesi sözcüsü Václav Řičář, “Hastaların talebi üzerine arabuluculuk yapmayacağız” dedi.

İlk olarak Liberec'te 11 kişi hastaneye kaldırıldı, bunlardan biri Brno'daki özel bir yanık merkezine nakledildi. Liberec'te üç hastanın durumu ciddi. “İkisi ARO'da, biri cerrahi yoğun bakım ünitesinde, hepsi yapay akciğer ventilasyonuna bağlı. Durumları stabil durumda” diye ekledi Řičář.

Hradec Králové'deki üniversite hastanesine kaldırılan bir kadının da durumu ciddi. Hastane sözcüsü Jakub Sochor, “Durumu ciddi ama stabil” dedi.

Mevcut bilgilere göre iki hasta, sağlık görevlileri tarafından Pazartesi akşamı Prag'ın Vinohrady bölgesindeki yanık merkezine nakledildi; şu ana kadar bir hasta taburcu edildi.

“Hepiniz berbatsınız!”

Görgü tanıklarına göre yangına, yanıcı sıvı dolu bir bidonla bara koşan bir adam neden oldu.

“Bir adamın oyun odasına geldiği, barmenle tartıştığı ve şöyle dediği söyleniyor: Hepiniz berbatsınız. Daha sonra gitti, ancak bir süre sonra geri döndü, yanan bir kutu getirdi ve onu içeri attı. Herkesin nasıl yandığını gördüm” dedi iDNES.cz için suç duyurusunda kocasını barda tutan bir kadın.

“Olay çıktığında ben hâlâ işteydim. Bir kargaşa duydum ve pencereden dışarı baktığımda bardan siyah dumanın yükseldiğini gördüm. Yanına park ettim, bu yüzden hemen giyinip dışarı koştum. Aynı binada bir berber dükkanı işleten Liberec berberi Adam Beneš, saldırıdan hemen sonra, ana caddede isten kirlenmiş, kömür gibi görünen insanlar koşuştu.

Bar olaydan bu yana kapalı. Bar operatörü Theodor Lenárt, “Burada temizleyeceğiz ancak burada devam etmeyeceğiz” diye ekledi.