Liberec'teki belediye kiralama acentesi iyi durumda, daire sayısını artırmak istiyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Onlarla çalışan herkes, onları buna motive eden faktörleri takdir ediyor. Her şeyden önce, huzur ve güvene sahip oldukları kiralamanın getirdiği endişeleri takdir ettiler. Bir diğer önemli rol, mülk sahibine mülk yönetiminin her alanında istikrarlı bir gelir ve hizmet sağlayan şehir tarafından sağlanan garanti tarafından oynandı. Kentsel Konut ve Yerel Gündem'den Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı 21 Jan Hruka, bu arada Almanların projenin sosyal etkisinin farkında olduğunu ve bunu motive edici bir faktör olarak gördüğünü açıklıyor.

Daire sahibine sunulan hizmet, örneğin dairenin bir Alman tarafından işgal edilmediği anda bile benim tarafımdan garanti edilmektedir. Aynı zamanda teknik destek, idare, sigorta veya komşuluk ilişkilerinin bakımı da dahil olmak üzere dairenin komple bakımını sağlar. Buna ek olarak, Almanlar, idari konularda kendilerine yardımcı olan, dairenin durumunu ve aynı zamanda enerji tüketimini kontrol eden sosyal hizmet uzmanlarından ellerinden geldiğince destek alıyorlar.

Konut ihtiyacı olan kişilere yönelik proje

Bir süredir Liberec'te bir daire kiralıyorum ve son iki yıldır makul bir Alman bulmanın zor olduğunu fark ettim ve yaşadığım tatsız deneyim nedeniyle başka kiralama seçenekleri aramaya çalıştım. En büyük endişem şehirde bir daire kiralamaktı, sonra da bir Alman kadına akşam servisi yaptıracaktım. Ne olduğuna dair bilgi aldıktan sonra elektronik bir form gönderdim ve hemen ertesi gün LNA'dan bir telefon aldım, dairenin kiracılarından Radek Felcman süreci anlatıyor.

Gayrimenkul iDNES.cz

Daire kiralamak ister misiniz ve DM? Reality.iDNES.cz'deki listeden bir özellik seçin.

LNA'nın hedef grubu, ajansın belediye daireleri için başvuranlar ve Liberec Konut Merkezi müşterileri arasından seçtiği konut ihtiyacındaki en savunmasız insanlardır. LNA çalışanı Helena Krmov, “LNA hizmetini kullanan Almanlar aktif çalıştıklarını bildiriyor veya emeklilik borcunu tahsil ediyor” diye açıklıyor.

Yaz deneme sezonunda acente, takıma iki daire alıp satma hedefini belirledi. Bir aydan kısa bir süre içinde sözleşmelerin yarısı kapandı ve diğer mal sahipleri aynı. Bu nedenle Meclis Üyesi, onun ifadesine göre, şimdi projeye nasıl devam edileceğini ve projeyi nasıl daha da genişletebileceğini merak ediyor.

Yerel Kalkınma Bakanlığı'nın uzman tahminine göre Esk'te yaklaşık 577.000 uzun süredir boş olan daire bulunuyor ve bunların 200.000'i apartmanlarda bulunuyor.

Liberec bile bu açıdan bir istisna değil. Bakan Yardımcısı Jan Hruka, Alman acentesi sayesinde normalde boş kalacak olan dairelerin yeniden piyasaya sürülebilmesinden memnuniyet duyduğumu söylüyor.