Mahkeme, bir tanıdığını dövdüğünü ve onu kulübede tuttuğunu söyledi. İş adamına 8 yıl hapis cezası verdi

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
İş adamı JH, cezasını güvenlikli bir hapishanede çekecek. Aynı zamanda, başlangıçta suçlanan cinayete teşebbüs suçundan yirmi yıla kadar hapis cezasıyla tehdit edildi.

Ayrıca mağdurun tedavisi için sağlık sigortası şirketine 2,2 milyon kronun üzerinde ödeme yapması gereken mahkeme, saldırıya uğrayan şahsa yaşadığı acılar, kazanç kaybı ve manevi tazminat için 817 bin kron ödenmesine karar verdi.

Ancak bugünkü karar nihai değil. Savcı ve mağdurun temsilcisi, Prag'daki Yüksek Mahkeme tarafından karara bağlanacak olan temyiz başvurusunda bulundu.

İddianameye göre JH, 12 Nisan 2023'te Hejnice'de tadilatta olan evinde kendinden 6 yaş küçük bir tanıdığını vahşice dövmüştü. Bunun nedeni barın işleyişiyle ilgili anlaşmazlıklar ve şikayetlerdi.

Kavga sırasında saldırıya uğrayan kişi, diğer şeylerin yanı sıra, ciddi bir beyin hasarı ve yüz kırıkları yaşadı. Kilitli bir evde yardım almadan, hipotermik ve bilinçsiz olarak uzun saatler geçirdi. Yargıç Pavel Pachner'a göre ölümden ancak tesadüf eseri kurtuldu.

Mağdur, Ocak ayındaki duruşmada suçlanan döneme ilişkin neredeyse hiçbir şey hatırlamadığını ifade etti; yalnızca eve vardıktan sonra bir tanıdığının kapıyı arkasından kilitlediğini, onu masaya oturttuğunu ve boynundan yakaladığını söyledi. Polis onu 14 Nisan sabahı erken saatlerde buldu. Sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde hastaneye zamanında yetişebildi. Adamın hâlâ sağlık sorunları ve psikolojik sorunları var.

“Sanığın eylemlerinde cinayete teşebbüs gördüm. Kurbanı öldürme niyetinin olduğunu iddia etmedim. Ama eylemlerinde dolaylı bir niyet olduğu sonucunu çıkardım. Ve benim görüşüme göre ölümden sadece birkaç dakika, belki de saatler uzaktayken kurbanın aldığı ölümcül yaralanmalarla ilgili olarak. Sanığın onu sonraki birkaç saat boyunca yardımsız bir şekilde öylece bırakmasına rağmen,” diye açıkladı savcı Petra Pazderková duruşmadan sonra.

Senato'nun sanığın mağdura ciddi şekilde zarar vermek istediğinden şüphesi yoktu. Ancak onu öldürmek istediği kanıtlanamadı. Ayrıca polis evde sanığın kullanmadığı bir silah da buldu.

“İsteseydi bunu yapabilirdi ama açıkça istemedi.” Hatta kişiliğine ilişkin uzman görüşünden bile fevri bir insan olduğu ortaya çıktı. Sadece intikam almak istiyordu, öfkesini dışarı atıyordu ve o anda ne yapacağını bilmiyordu. Eğer yardım isteseydi mahkum olacaktı. Görünen o ki, kurbanın bir şekilde uyanacağı ve sorunun bir şekilde çözüleceği gerçeğine güveniyordu” diye özetledi Yargıç Pachner duruşmadan sonra.

Ona göre polisin gelişi hem baygın adam hem de sanık için bir rahatlama oldu. Hafifletici sebepler arasında, sanığın şu ana kadar suçsuz olduğunu ve zihinsel durumu bozularak ender görülen bir aşırılık yaptığını belirtti.

JH bugün, “Burada hayatımın en büyük kavgasını veriyorum” dedi. “Bunun küstahlık olduğunu biliyorum, ama kalpsiz bir canavar olarak görülmememi rica ediyorum, öyle değilim. Ben çok büyük hata yapmış bir insanım. Bunun çok farkındayım ve tüm bunlardan dolayı çok üzgünüm” diye konuştu kapanış konuşmasında.