Mahkeme, teyzesini öldürmekten dolayı adamın istisnai cezasını onadı, adam zaten 28 yıl hapis yatmıştı

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Bir akrabasını mücevherleri yüzünden boğduğunu inkar etti. Cinayetin ardından pense kullanarak kadının altın dişlerini çıkardı ve cesedini yatağın saklama bölmesine sakladı. Çalınan değerli eşyaları satarak yaklaşık yedi bin kron kazandı.


Temyiz heyeti başkanı Martin Zelenka'ya göre, verilen ceza ağır ancak orantısız değil. Yargıç, “Sanık, herkesin daha fazla kişisel koruma ve güvenlikten yararlanması gereken dairesinde, yakın ve yaşlı bir kişiye karşı eylemde bulunmuştur” dedi.


Ona göre, öldürülen 75 yaşındaki yaşlı kadının pervasızca dişlerini sökmesi, Pava'nın kişiliğindeki rahatsızlığın boyutunu gösteriyor.


Tavus kuşu, 5 Eylül 2023 günü öğleden sonra kadına saldırdı. Ziyaretinden önce kadını telefonla arayarak, karara göre değerli eşyalarını almak amacıyla teyzesinin evine girdi. Mutfakta kadının boynunu önce iki eliyle sıktı, ardından tekstil kemerle boğdu. Ölen teyzenin küpelerini, zincirini ve yüzüğü çıkardı.


Kombinelerle dişlerini yırtıyordu



Almak için koridora gittiği pense kombinasyonuyla dişlerini çıkardı. Cesedi yatak odasına sakladıktan sonra, teyzenin bir yere gitmiş gibi görünmesini sağlamak için izlerini kapattı. Ayrıca daireden iki yüzük daha aldı, içinde belgeler ve sokaktan kurtulduğu kıyafetlerin olduğu bir cüzdan.


“Yaptıklarımın affedilemeyeceği, geri alınamayacağı bir gerçek. Ancak mahkemenin bana verdiği cezaya katılmıyorum. Bencil bir amacın olmadığını savunduk. Paranın yatak odasında olduğunu biliyordum, onu almak için oraya gitmedim.” Ústí Bölge Mahkemesinin Liberec şubesi önündeki önceki ana duruşmaya kendi isteği üzerine katılmayan Páv, temyiz paneline söyledi.


Mahkemelere göre kadının yatak odasında Páv'ın bilmediği 360.000 kron saklıydı. Borçlu olduğu ve maddi sıkıntısı olduğu için öldürdü. Suçtan 3,5 yıl önce cezaevinden çıkmış, çalışmıyordu ve yalnızca yarı zamanlı işlerden ve annesinin mirasından gelir elde ediyordu. Cinayetten önce internetten altın fiyatlarına bakıyordu.


Páv geçmişte çok sayıda tecavüz, ağır bedensel zarar veya şantaj nedeniyle cezalandırılmıştı. Adli tıp uzmanlarına göre kendisi, hayatı boyunca suç işleyen, iflah olmaz bir sabıkalı. Zaten 28,5 yılını hapiste geçirdi. Mevcut kararın bir kısmı, Pávo'nun öldürülen kadının kızına verilen zararı 807.000 kronla tazmin etme yükümlülüğünü içeriyor.


Liberec mahkemesi başlangıçta kadına iki katı ceza verdi ancak temyiz kurulu, kızın maddi olarak annesine bağımlı olmadığı, aynı evde birlikte yaşamadıkları ve Páv'ın aldığı ciddi cezanın kısmi olabileceği gerçeğini dikkate aldı. onun için memnuniyet. İddianın geri kalanıyla birlikte Yüksek Mahkeme, hayatta kalan kişiyi hukuk davasına sevk etti.