Merkez valileri nasıl seçiyor, diye soruyor Man | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod

CHANDIGARH: Pencap Valisi Banwarilal’den bir gün sonra Purohit Başbakan Bhagwant, Singapur’da eğitim için 36 okul müdürünün yakın zamanda yaptığı bir gezi için seçim sürecinin ayrıntılarını öğrenmek için kendisine yazdı. Mann Salı günü sadece seçilmiş temsilcilerin karar vermesi gerektiğini ve “seçilmişlerin” uzak durduğunu söyledi.
Bu arada AAP, valinin “görevinin kutsallığını koruyamadığını” iddia ederek, valinin derhal eyaletten ihraç edilmesini talep etti.
“Bana okul müdürlerinin Singapur’daki eğitimlerini neye göre seçtiklerini sordunuz. Pencap halkı şunu sormak istiyor: Anayasada net bir nitelik yokken, Merkez farklı eyaletlerin valilerini hangi kriterlere göre seçiyor? Lütfen Punjabilerin bilgisi için buna cevap verin, ”diye yazdı Mann, Purohit’e cevabında.
Mann’ın mektubu, valinin 13 Şubat tarihli mektubunda dile getirdiği tüm konuların devlet meseleleri olduğunu ekledi. “Bu bağlamda, Hindistan anayasasına göre hükümetim ve benim 3 crore Punjabi’ye karşı sorumlu olduğumuzu açıklığa kavuşturmak isterim” dedi.
Günün erken saatlerinde, yasama meclisinde MLA’lar için özel bir oryantasyon oturumu sırasında Mann, Pencap’ta “seçilenlerin” değil, yalnızca insanlar tarafından “seçilenlerin” karar vermesi gerektiğini söyledi.
“Demokrasilerde ‘seçilenler’, ‘seçilenlerin’ üzerindedir. Ama onlarla çitleri düzelteceğiz. Bazen şunu ya da bunu yazmak için ‘ders’ alıyorlar. İyi görünmüyor… Herkes için aynı olan kanunu biz de çok iyi biliyoruz. Ancak acılık yok.”
Bu arada AAP baş sözcüsü Malvinder Singh, valiyi eyalet hükümetinin günlük işleyişine “müdahale etmekle” suçladı. Kang Purohit’in görevinin kutsallığını koruyamadığını iddia ederek derhal devletten ihraç edilmesini talep etti.
Bir basın toplantısında, “Valinin BJP’nin emirlerine göre hareket etmesi ve AAP hükümetinin işleyişine müdahale ederek Pencap’ın kalkınmasını sabote etmeye çalışması kınanacak bir şey.” dedi.
Kang, valiye “sınırlarının farkında olmasını” tavsiye etti, “Valinin, yöneticilerin Singapur’a yaptıkları eğitim yolculuğunun ayrıntılarını araştırması talihsiz bir durum. BJP’ye bağlı olmayan hükümetlerin bulunduğu eyaletlerdeki valilerin evleri komploların kurulduğu yerler haline geldi ve Pencap valisi bir muhalefet gibi davranıyor” dedi.
BJP’ye silah eğitimi veren AAP sözcüsü, valinin mektubunu “BJP adına hareket ettiği” için önce CM ofisine göndermek yerine medyaya “sızdırdığını” söyledi.