Milyarlarca dolarlık kaçakçılık olayına tanık olan bir görgü tanığı, sürücülerin genellikle ne taşıdıklarını bilmediklerini söyledi

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
80 sayfadan fazla gerekçe içeren iddianameye göre, Liberec çetesinin milyarlarca kron değerinde bir tondan fazla kokain ve 3,5 ton esrar dağıtması gerekiyordu. Çetenin bazı üyeleri, sıradan malları taşıma bahanesiyle narkotikleri arabalarda veya konteynerlerde gizli saklanma yerlerinde taşıdı. Bunları örneğin granit levhalara, demir cevherine, ton balığı konservelerine veya muzlara sakladılar.

Mladá Fronta yayınevinin hissedarı Pavel Boušek de dava ediliyor. “Ben bir suç işlemedim, hiçbir şeyi örtbas etmedim, planlamadım. Maddi durumum iyi ve buna ihtiyacım yok. Dosyaya göre uyuşturucu satışından elde edilen gelirin yasallaştırılmasına yardımcı olan Boušek, Şubat ayında mahkeme önünde hiçbir zaman suç faaliyeti yoluyla para elde etmedim” dedi.

Liberec şubesinin ana karakterinin kırk dokuz yaşındaki Vilém Kováč olması gerekiyordu. Ancak kendisi firari ve ifadesinde suçlamayı reddetti.

Güvenlik tarafından kelepçelenen kaçak Kováč'ın arkadaşı Veronika Červeňová mahkeme bankında oturuyordu. Sanık Boušek, temsilcisi aracılığıyla duruşmanın kendisinin yokluğunda görülmesi talebinde bulundu.

Başlangıçta senato başkanının önyargısıyla ilgili bir soru gündeme geldi. “Dava tam bir saçmalık. Bu önyargıya değiniliyor ama söylemek istediğim tek şey bu değil. Mahkeme, denizcilik de dahil olmak üzere taşımacılığın nasıl çalıştığını kesinlikle anlamıyor veya anlamak istemiyor ve ben onların bilgisizliğinden dolayı yargılanmalıyım” dedi sanıklardan biri, kimliğinin gizli kalması kaydıyla. “Medyaya adımı söylemeyeceğim. Bu bana geri gelebilir” diyen sanık, kamuoyu önünde konuşmak istememesinin nedenini yorumladı.

Noel gününden bir gün önce sevkiyat

Duruşma sanık Červeňová'nın huzurunda gümrük beyannamesi olarak çalışan Hana Roučová'nın sorgulanmasıyla başladı. 23 Aralık 2020'de halledilmesi gereken sevkiyat hakkında kendisine soru soruldu. Senato başkanı, çoğu Rusya'ya gitmesi gereken yirmi üç tonluk granit sevkiyatının koşullarıyla ilgileniyordu. muhtemelen St. Petersburg'a.

“Uzun zaman oldu. Tam sayıları ve koşulları bilmiyorum. Adamla toplamda üç kez karşılaştım. Granitti ve sevkiyatın çok değerli olması gerekiyordu. Ancak ihracat koşulları karşılanmadı, dolayısıyla hiçbir şey olmadı ve kimse sevkıyatın nerede olduğunu bilmiyordu” diyen Roučová, siparişin şaşırtıcı tarihinin Noel'den önceki gün olduğunu ancak Rusya'ya ihracatın o dönemde tamamen normal olduğunu söyledi. zaman.

Daha sonra tanık, nakliye görevlisi Karolína Machačová ifade verdi. Senato başkanı, daha sonra uyuşturucunun bulunacağı bir muz sevkiyatı hakkında soru sordu ve sevkıyatın Machačová'nın çalıştığı şirket tarafından taşınması gerekiyordu.

“Muz riskli bir ürün, bu da gümrük işlemlerinin daha pahalı olduğu anlamına geliyor. Ancak taşıma gerçekleşmedi. Müşteri gümrük prosedürüne ilişkin belgeleri sağlayamadı” dedi Machačová.

Senato başkanı, sevkiyatta uyuşturucu bulunduğunu öğrendiğinde ne yaptığı sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Bu bilgiyi Aleš Černá'ya (nakliye şirketinin sahibi) ilettim ve o bir şekilde konuyla ilgilenmedi. ” diye yanıtladı Roučová ve sevkiyatta uyuşturucu taşınmasının kendisinin başına hiç gelmediğini ekledi. “Sürücüler çoğu zaman ne taşıdıklarını bilmiyorlar. Nakliye konteyneri mühürlüdür, bu da gönderinin gümrük gözetimi altında taşındığı anlamına gelir. Duruş sırasında polisin mührü kırdığını hatırlamıyorum” diye açıkladı Machačová.