Musil, “Hokey bana her şeyi verdi, Çekleri destekleyeceğim” diyor. Oğlunun transferini anlıyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Telefon görüşmesi birkaç gün önceden ayarlandı. Programında en çok zamanının olduğu zamanı seçtik. Buna rağmen efsanevi hokey savunucusu Frantiek birkaç kez telefonu kapatıp ailesinin yanına gitmek zorunda kaldı. Her zaman geri aradı ama mantıksal olarak kayınvalideler ilk sırada yer alıyor. Kısacası onlara tam kredi vermek zorundaydı.

Belki değil ama torunumuz (model Andrea ile) sadece enerjinizi yeniden şarj edin. Pazartesi'deki avcı kendi çocuklarıyla ne yaptığını biraz unutmuş, o yüzden bana hatırlatacak. Küçük avcının bir şey yakalaması yüzüyor. Bu iyi hissettiriyor, küçük.

Hayır, yalnızca en genç nesil. Musil ailesinde yaşanan en güncel karanlık muhtemelen oğlu Adam'ın Pardubice Dinamo'dan bunca yıl sonra geri döneceği Liberec'e nakledilmesidir.

Ondan ne haber?
Hiç bir şey (gülüyor). Adam açısından bunu yüzde yüz anlıyorum. Uzayda buza çıkmak istiyordu ama Pardubice'de onun için biraz farklı bir rol vardı, orada pek fazla yoktu. Liberec'e transfer Adam'ın özgür iradesi ve elbette oğlunun desteği. Bakışları şehvet doluydu.

Frantiek Musil

Adam'ın geçmişte Liberec'i düşündüğü doğru mu? Onu bundan vazgeçirdiğin söylentisi yayıldı. Sakallı kalmak (Musil'in ikinci oğlu David, Dinamo'da oynuyor).
Bazı tartışmalar yaşadık ama bunlar nispeten önemsizdi. Benim kariyerim değil, Adam'ınki. Oyunun en iyi şekilde performans göstermesi için alan verilmesine ihtiyaç duyulduğunda, bunu bu şekilde ele almalıyız. Spor ortamında bu işler böyle yürür. Adam adına da konuşmasını sağlayın, Pardubice bile yüzde yüz verdi ama bazen steno, görünüş kadar ideal olmuyor.

İki yıldır aynı karanlıkta olan oğullarınız var, yeniden seçim yapmak zorunda kalacaksınız, değil mi?
Çok güzeldi, onlarla kısa bir yolculuk yaptık ama adam yine ayrıldı. İnsanların hayatta hedefleri vardır ve bu hedeflere farklı şekillerde ulaşırlar. Bu sırada Adam Liberec'i seçti.

Play-off'larda seni neredeyse tüm Pardubice maçlarında gördüm, açık hava maçları da dahil.
Evet, çünkü bizim için her gün yaşanmayan bir deneyimdi. İki oğul bir karanlıkta mı? Yüz adım ve hile. Dolayısıyla böyle bir yolculuğa çıkacak gücümüzün olduğu bir dönemde çocuklara ve tezahürat yaptıkları takıma destek olmamız gerekiyor. Bu bir mutluluktu. Çok beğendik.

Oğullarınızın şampiyonluğu birlikte kazanamadığı için pişman mısınız?
Elbette hayal kırıklığına uğradım. Ancak papanın isimlerinin her zaman kazanmadığı ortaya çıktı. Bu esas olarak kararlılık ve yürekle ilgilidir. Beğensek de beğenmesek de Tinec buna karşı çıktı. Bu yüzden kazandı. Dynamo bu sefer şansını boşa harcadı ama umarım bir şans daha yakalarlar.

Kritik anlarda Pardubice'nin gök gürültüsü baş döndürdü.
Sadece bununla ilgili değildi. Biliyor musun, ev satın almıyorsun, onu inşa etmelisin. O halde karanlıkta kalan bir karakter ve kişilik meselesi, oyun sistemi… Tamamen tutarlı olması gerekiyor ve Pardubice bir gün bunu anlayacak. Doğru yoldalar. Adam'ın senin doğumunda orada olmasına sevindim, burada çok iş yaptı.

David Musil (solda) ve Adam Musil (sağda) baba Frantik ile birlikte.

Adem'in çalıştığı yıllar boyunca Pardubice hayatınızda nasıl bir yolculuğa çıktı?
Çok büyük bir tane. Adam acı çektiğinde Dinamo ekstra ligde çok geçmeden toparlandı. Peter Ddek'e beş büyük teşekkür, büyük mali destek ve coşku sunuyoruz. Başarılı olmak için en iyi olmanız gerektiğini unutmayın. Yönetim saygı duyulması gereken belli bir yol seçti. Nkterm hrm takım elbise, nkterm mn. Değişiklik olunca tekrar geliyorlar.

Elbette Petr Ddek'in adımları muhtemelen çok fazla kargaşaya neden olacak.
Bunu çok açık görüyorum çünkü yurt dışında birkaç yıl geçirdim ve bunun nasıl çalıştığını bildiğimi düşünüyorum. Petr Ddek karanlığın sahibidir ve onunla kesinlikle istediği her şeyi yapabilir. Bir yol belirlemiştir ve kestirmeyi takip etmesi gerekmektedir. Tinci'deki Bay Moder veya Spart'taki Bay Prak, bunu farklı şekilde yapın. Buna %100 hazırım. Ddek, Dinamo'yu şampiyonluğa taşımak ve işlerin nasıl gittiğini görmek istiyor. Benim ve başkasının bakış açısının hiçbir önemi yok. Dışarıda bir köpeğin tren sürmediğini öğrendim.

David'in davranışları yüzünden ayrıldığınız Dinamo ve Tinc'le aynı fikirde miydiniz?
Umurumda değildi, bu her sporcu için aynı. Zirveye giderken karşınızda kimin durduğuna bakmayın. Muhtemelen Vichni'nin Sparta ile rekabet etmesini istiyorduk ama Tinec sadece Tinec'ten başka bir şey değil. Yaklaşımı bana çok yakın, her zaman ilişkilerin ulaşılması gerektiğine inandım.

Franti

Tinec'in ptkrt'te reklamda gösterdiği şey buydu.
M kişiliği ve birbirleri için fedakarlık yapmaya istekli. En iyi oyunların konuşulmasına bile gerek yok. Bu sadece bir şaka, buna inanmayacaksın. Buna katlanmak zorunda. Pardubice'nin eski güçlü yönleri bir anda zayıf yönleri haline geldi ve Tinec onlardan yararlanmayı başardı. Bu benim için kesinlikle görülüyordu. Ocele'nin yorulduğu için üzgünüm ama Tinec en iyisiydi. Hayal kırıklığından dolayı, en iyi oyun, birbiri ardına, sinematik. Bunların hepsi büyük karanlığın başkanları. Yapılması gerekiyor.

Açılış Dünya Şampiyonasında da benzer bir şey yapacaklar.
Ben tezahürat yapacağım. Neyse, bana hokey verdi. Güzel bir aile ve yaşam tarzı. Bu yüzden kendini bu şekilde gerçekleştirebilen başka bir çocuğu suçlayamam. Hokey, dünya çapında milyonlarca insanı eğlendiren güzel bir spordur.

Kurtulacak mısın?
Hiç de değil ama hile yapmaya cesaret ederim.

Seçilen adaylıkla ilgili olarak halk sizi nasıl görüyor?
Bunun hakkında biraz konuştuk. Zirveye giden yolun mutlaka geçilmesi gerekiyor ve dünya şampiyonası için sporcuları kimin seçtiğini bilmiyoruz. Haklı olduklarını söylüyorum, bu konuda ancak tartışabiliriz. Siz de onu farklı şekilde inşa edersiniz. Ama işte başlıyoruz. Tıpkı kulüp hokeyindeki gibi, güçlü bir kişilik akıntıya karşı durabilir ve kendini savunabilir, bu çok iyi bir nitelik ve yetenektir. Yatmaya gidiyorum. Toplanıp yolunun nereye gittiğini anlaması için yeterli zaman var. Kazanmak isteyip istemediğinize karar veren çeyrek finaldir ve bunun kartlarda olması gerekmiyor. Bu da seni Tina'ya geri getiriyor. Sıcak çarpması kelimenin tam anlamıyla bir hastalıktır, ilk başta yakalamak zordur ama sonra her şey kolayca çalışır. O halde içelim, o da yapabilir, sıradaki kim olursa olsun.