Ngt, 2 Haryana ilçesindeki kaya kırıcılara 68 cr para cezası verdi | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod


Chandigarh: Haryana’nın Mahendragarh ve Charkhi Dadri bölgelerindeki kaya kırıcılar tarafından çevre standartlarının aleni ihlallerinin belirlenmesi Ulusal Yeşil Mahkeme (NGT), bu iki bölgede faaliyet gösteren kaya kırma birimlerine yaklaşık 68 crore Rs tazminat ödeme emri verdi.
Bu miktar, bölgede ‘kirleten öder’ prensibiyle çalışan 343 kaya kırıcı biriminden her biri 20 bin Rs oranında geri kazanılacaktır. NGT, miktarın çevresel restorasyon için kullanılacağını açıkladı.
Tazminat miktarı siparişlere göre kaya kırıcının çalıştığı toplam yıl sayısına göre artabilir. Nihai ücret, bölge yargıçları, Kirlilik Kontrol Kurulu (PCB) Dışişleri Bakanı, CPCB ve orman dairesinden oluşan ortak bir komite tarafından belirlenecektir. “Ücret, bu başvurunun bugüne kadar sunulmasından önceki beş yıllık süreyi kapsar. Miktar, bazı kaya kırıcılar daha kısa bir süredir çalışıyor olsa bile, muhafazakar bir şekilde zemin seviyesinde belirlenir. Tutar, bir ay içinde mevduatın başarısız olması durumunda Devlet Kirliliği Kontrol Kurulu (PCB) tarafından zorlayıcı eylem yoluyla toplanabilir” diyor.
Mahkeme ayrıca, CPCB ve eyalet PCB’sinin koordinasyon ve uyum için ortak bir merkez olarak hareket edeceğini açıkça belirtti.
Ayrıca, uygun olmadığı tespit edilen birimlerin de derhal kapatılabileceği talimatı verildi. Tespiti yapılmayan ancak standartlara aykırı faaliyet gösteren birimler de derhal uyum sağlanana kadar kapatılmak istenebilir. “Kullanılabilecek birim sayısı taşıma kapasitesi dikkate alınarak belirlenmelidir. Mahkeme, devlet yetkililerinden 15 Mayıs’a kadar verilen emirlere uymasını isterken, tatbikat ACS Environment, Haryana tarafından izlenebilir.”
NGT Başkanı Yargıç Adarsh Kumar Goel, Yargıç Üye Yargıç Sudhir Agarwal ve NGT Uzman Üyesi Prof. Tüm vakalardaki sorunlar, aynı bölgede kaya veya diğer benzer minerallerin standartlara aykırı olarak ezilmesi ve Mahendragarh’ın su kıtlığı olan bir bölgesinde yer altı sularının çıkarılmasından kaynaklanan hava kirliliği ve gürültü kirliliği açısından birbiriyle bağlantılıydı. çevrenin zarar görmesi.