Oku veya çalış? Uzmanlar, okurken çalışmanın ideal olduğu konusunda hemfikir

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Liberec Teknik Üniversitesi’nde (TUL) ikinci yılında okuyan Olga Kalinov’un iki tugayı var. Düzeltme işi çalışmalarla ilgilidir, ikinci bölüm ise emekli maaşlarına yöneliktir. Mm dergisinde kendim ve eğlence için çalışıyorum, üstelik geleceğe faydalı oluyor. Bu tür bir brigda, ESK filoloji programı öğrencisinin pratik yapması için bir zorunluluktur.

İkisi saha dışında olmak üzere çeşitli tugayları bulunan Daniela Jotov için de durum benzer. Aptal, çarkta bir asın olmayışını umursamaz: Avcı bir as düzenleyecektir. Mm daha iyi zaman yönetimi, boş zamanım olduğunda değil, dedi eğlenerek.

Eurostudent’e göre öğrenciler, Avrupa ülkelerindeki akranlarıyla karşılaştırıldığında en çalışkan öğrencilerdir. Alkollüyken çalışmanın yüzde 92’si öğrencilerle dolu. TUL’un iletişim ve pazarlama departmanlarından Adam Pluha, aslında yapılan çalışmaların yarısının kendi alanlarında profesyonellikten uzak olmadığını özetledi.

Öğrencilerin yüzde 8’i çalışmıyor

Kariyer Günleri’ne katılan yaklaşık iki yüz görüşmeci öğrencinin yüzde 80’i çalışmaya daha fazla zaman ayırdıklarını söyledi. Bunların yüzde otuzu yıl boyunca duvarda çalışıyor, yüzde ellisi tugayda yer alıyor. Yüzde 12’lik bir kesim ise tatillerde her gün çalışıyor ve yüzde 2’si de yıl boyunca çalışıyor. Ankete katılanların yüzde 8’i çalışmalarının iş olduğunu düşünmüyordu.

Üniversiteler Konseyi Öğrenci Odası üyesi olan TUL Mekatronik Fakültesi’nden Ondej Havelka’ya göre, birçok öğrenci eğitim masraflarını karşılamak için ekstra çalışmak zorunda kalıyor.

Üzerinde çalıştığımız şeylerden birinin, öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra ödeyebilecekleri faizsiz krediler olduğu bilgisini verdi. Oku veya çalış? Aynı isimli tartışmanın katılımcıları, okurken çalışmanın ideal olduğu konusunda hemfikirdi. TUL Kariyer Günleri etkinliği öğrencilere gelecekteki istihdamlarında yardımcı olacak. Astım konusunda gençlerin İK profesyonellerine sorduğu soru kısa süreli çalışma imkanıydı.

Hiç çalışmıyor musunuz veya tam zamanlı mı çalışıyorsunuz?

Kariyer danışmanı Radka Lankaov öğrencileri sıkı çalışın konusunda teşvik etti. Maaş, çalışma alışkanlıkları veya deneyim konusunda, başvuru sahibine bir işveren için çalışmaktan memnun olup olmadığını veya kendi işini kurmayı mı tercih edeceğini her zaman açıkça belirtmeliyim: Bunu ancak çalışarak öğreneceksiniz.

Koda Auto yetenek programlarının koordinatörü Albta Budinsk, öğrencileri işe acele etmemeleri konusunda uyardı. Her iki seçeneğin de aşırı olduğunu düşünüyor: hiç çalışmıyor ya da tam tersine tam olarak çalışıyor. Hayatın boyunca çalışacaksın. Eğer zor durumda değilsen, yaşayacak bir yerin varsa, ne olursan ol, oraya girmezsin. Derslerinizi bitirin, diye dinleyicilere seslendi.

TUL İktisat Fakültesi 2. sınıftan olan Veronika, yakın zamanda bisikletle çalışmak üzere turizm sektörüne geçiş yapacak. Zamanım azalıyor, Liberec’e bile gidemeyeceğim. Annemin boş zamanlarını ders çalışmalarıyla birleştirmesi gerekir, diye omuz silkti. Maddi durumu emekli maaşından sağlanıyor ve aynı zamanda ailesi tarafından da destekleniyor. Tartışmacıların direksiyon başındaki ortalama işle bağlantılı olarak bahsettiği olumsuz sonuçlardan biri hem tehdit edilen çalışmalar hem de erken işten çıkarılmaydı.

Çok fazla seçeneğim yok

Knorr-Bremse’nin İK müdürü Tom Brokee’ye göre, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli programlar, giderek öğrencilerle ilgilenen şirketler için uygundur. Bırakın etraflarına baksınlar, farklı departmanları dolaşsınlar ki ilgilerini çeken şeyleri içsinler. Olasılıklar şöyle: Broke, şu şirketlerden ikisine bakın, diye emretti.

Gelecekteki çalışmaları açısından en önemli buldukları eğitimleri sırasında hangi yetkinliği kazanacaklarına ilişkin yapılan ankette öğrenciler en çok bağımsızlık, dil, sorumluluk, iletişim becerileri, bilgi veya zaman yönetimi yönünde oy kullandı. Yönetim becerileri, baskı altında çalışma, eleştirel düşünme, yaratıcılık veya disiplin ön plana çıktı.

Analitik beceriler bir zorunluluktur. Orta yol, gelecekte ne olacağını kimsenin bilemeyeceği kadar öngörülebilir olan tüm gelecekteki faaliyetlerimiz için muhtemel ortak bir unsurdur. Personel ajansı Good Call’dan Eva Boczanov, bunun kaybedilmeyecek bir şey olduğunu söyledi.

Öğretim elemanlarına göre karanlıkta çalışabilme, kurallara uyum sağlama, esneklik veya yaratıcı düşünme becerisine vurgu yaptılar. Bazı pozisyonların tamamen ortadan kalkacağı için yapay zekanın (AI) işgücü piyasasındaki rolünü unutmadılar.

Rekabet ve yardımcı olarak yapay zeka

Çalışmanızın uzun vadeli bir geleceği olup olmadığını düşünün. Bazı pozisyonların ortadan kalkacağını biliyoruz, bu sadece zaman meselesi. Lankaov, yapay zeka çağı başladığında bizi insan düşüncesi ve yaratıcılığıyla birlikte harekete geçireceğini belirtti.

Kullanıma yönelik nanofiber plastik geliştirme üzerinde çalışan TUL doktora öğrencisi Markta Klov, yapay zekayı günlük olarak kullanıyorum, ChatGPT benim sekreterim, çok zamanımı alacak çok iş yapıyor, diye sordu. eczanede. Yapay zeka, tartışılmaz faydaları nedeniyle, bir insanın hayatı boyunca anlayamadığı devasa veri kümelerini hızlı bir şekilde değerlendirebiliyor. Aynı zamanda insanları memnun etmek için bir tür yapay zeka ihtiyacına da dikkat çekti.

İkimiz de bu aletleri bizi tatmin etsin diye, uzun süre kullanalım diye koyuyoruz. Klov, yapay zekanın sizi bir kaynak veya hiç var olmayan bir durum olarak icat ettiğini, sırf ihtiyacım olan şeyin temelini bana sağlamak istediği için icat ettiğini, Klov’a göre yapay zekanın sizi kontrol etmek ve kafanızı karıştırmak olduğunu açıkladı. mantıklı olan şeyleri tahmin edersen. Onu kontrol eden sizsiniz, onun sorumlusu sizsiniz. Öğrencilerle dolu salona bir öğrenci, tıpkı benim gibi sekreterimden sorumluyum dedi.

İki yıl önce uzmanlar, yapay zekanın saçmalıklarla dolu olduğu konusunda hemfikirdi ve Çek ve yabancı şirketlerin web sitelerinde kullandıkları chatbotlar hakkında o zamanlar bu görüş doğru olurdu (31 Ocak 2022):