Polis Liberec'te bir barı ateşe verdiğinden şüphelenilen bir adamı gözaltına aldı

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Bu sabah tanıma uyan bir kişiyi gözaltına aldık ve cezai soruşturmanın devamı sürüyor. Bölge polisi sözcüsü Klára Jeníčková, “Bu davanın koşullarıyla ilgili olarak, kamuoyuna başka bir tehlike olmadığı konusunda güvence verebiliriz” dedi.

“Mümkün olan en kısa sürede yasal sınırlar dahilinde ek bilgi sağlayacağız” diye ekledi. iDNES.cz editörleri, adamın hâlâ kamuya açık bir tehdit mi yoksa cinayete teşebbüs mü olduğundan şüphelenilip şüphelenmediğini sorduğunda, suçun sınıflandırmasının şimdilik aynı kaldığını söyledi.

Pazartesi günü Liberec'in 1 Mayıs Caddesi üzerindeki Černý panter barında çıkan yangında 15 kişi yaralandı. Çoğunlukla yanıklara maruz kaldılar veya kirletici maddeleri soludular. Görgü tanıklarına göre yangına, elinde teneke kutuyla bara koşan bir adam çıktı.

“Olay çıktığında ben hâlâ işteydim. Bir kargaşa duydum ve pencereden dışarı baktığımda bardan siyah dumanın yükseldiğini gördüm. Yanına park ettim, bu yüzden hemen giyinip dışarı koştum. Aynı binada bir berber dükkanı işleten Liberec berberi Adam Beneš, saldırıdan hemen sonra, ana caddede isten kirlenmiş, kömür gibi görünen insanlar koşuştu.

Yaralıların çoğu hâlâ hastanede

On beş yaralıdan on üçü hâlâ hastanelerde. Liberec Bölge Hastanesi sözcüsü Václav Řičář, “Henüz kimseyi taburcu etmedik, ancak bugün bir hastayı Brno'daki yanık merkezine uçakla götürdük” dedi. Böylece Liberec'te 10 yaralı hastaneye kaldırılırken, bunlardan üçü ağır yaralandı.

Hradec Králové'ye götürülen kadının durumunun hâlâ ciddi olduğu belirtildi. Hastane sözcüsü Jakub Sochor, “Vücudunun yaklaşık yüzde onunda yanıklar bulunan bir hasta hâlâ Hradec Králové Üniversitesi Hastanesi'nde ciddi ve stabil bir durumda yatıyor” dedi.

Hastane sözcüsü Tereza Romanová Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Prag'daki Vinohrady Hastanesi yanık kliniğinde bir hastanın kaldığını doğruladı. Başlangıçta burada iki hasta vardı. “Biri evde bakıma taburcu edildi” diye ekledi.

Salı gecesi el ve bileklerinde birinci derece yanıklarla Mladá Boleslav Hastanesi'ne kaldırılan hasta şu anda evinde. Hastane sözcüsü Hana Kopalová, “Geceyi bizimle geçirdi ve Salı sabahı evde bakıma bırakıldı” dedi.

Bar sonsuza kadar kapalı kalacak

Bar yangından bu yana kapalı olduğundan işletmecisi Theodor Lenárt faaliyetine devam etmeyecek. Çarşamba günü “Bu işin sonu” dedi. Ona göre barın içi tamamen yıkılmıştır. Pazartesi gecesi bizzat barda değildi, sadece barmenden bilgi aldı. “Rastgele biriydi, muhtemelen ikinci kez oradaydı. Kutuyu yaktı ve fırlattı” dedi Lenárt. Onu buna neyin sürüklediği hakkında hiçbir fikri yok. “Bilmiyorum, belki diğer konuklarla bazı anlaşmazlıkları olmuştur” diye ekledi.

Salı gününden bu yana polis, 170 ila 175 santimetre boyunda, uzun sarı saçlı, koyu renk bir ceket, koyu pantolon ve başında siperlikli bir şapka giydiği söylenen bir adamı arıyor. Şüpheliyi çarşamba günü tutukladı.

Barın bulunduğu binanın sahibi ise yangının verdiği hasarın boyutunu henüz bilmiyor. Relia mülk yönetimi şirketinin bina müdürü ve genel müdürü Jitka Eichlerová, “Sigorta şirketine durumu bildirdik ve teknisyenlerini bekliyoruz” dedi. Ona göre yangın, bar binası dışında binaya herhangi bir zarar vermedi.