Punjab 12 Devlet Okulunun Adını Ünlü Şahısların Adına Değiştirdi | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Chandigarh: Pencap hükümeti, özgürlük savaşçılarına, şehit askerlere ve seçkin yazarlara saygılarını sunmak ve gelecek nesiller için bu kişilikler hakkında farkındalık yaratmak için 12 devlet okulunu ünlü şahsiyetler olarak yeniden markaladı.
Pencap eğitim bakanı Harjot Singh Bains Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bakanlığın ilk aşamada 12 okulun adını değiştirmeye karar verdiğini söyledi.
İlk Akıllı Okul Dhaula adını almıştır Ram Saroep AnkiBathinda na Shaheed Kartar Singh Sarabha’daki Harijan Basti Kot Fatta İlköğretim Okulu, Udham İlköğretim Okulu Singh Nagar Daha sonra Bathinda’da Shaheed Udham SinghShaheed Malkeet Singh, Pabarali Lisesi’nden sonra Fatehgarh Sahib Bölgesi’ndeki Pohlomajra Lisesi Kalan Shaheed Lance Naik Rajinder Singh’den sonra Gurdaspur’da, Shaheed Bakhtabar Singh’den sonra Hoshiarpur bölgesindeki Hajipur’da Lise.
Hoshiarpur bölgesindeki Hükümet İlköğretim Okulu Kalichpur Kalotan’ın adı değiştirildi Shaheed Subedar Rajesh Kumar Hükümet İlköğretim Okulu. Patiala’daki Devlet İlkokulu Akıllı Okulu Rurkee, Özgürlük Savaşçısı Bhai Naanu Singh Devlet Akıllı İlkokulu olarak yeniden adlandırıldı.
Patiala’daki Gangrola’daki Lise, Shaheed Udham Singh’in adını aldı.