Rabušic, Liberec’te yeni bir sözleşme imzaladı. Tribünde ve sahada geçerli olmak istiyor.

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
“Slovan’da kalmak benim için bir öncelikti. Futbolun yanı sıra başka faktörleri de hesaba kattım” dedi. Otuz üç yaşında, Liberec takımının en yaşlı oyuncusu ve 2012’de Slovan’ın son şampiyonluğunu kazanmasına aktif olarak katılan tek oyuncu.

Yeni sözleşme imzalamadan önce futbol dışında nelere baktınız?
Esas olarak aileye. Büyük kız zaten okula gidiyor ve bir yere taşınmak zor olacak. Burada kalmak en mantıklısıydı. Stadyuma beş dakikalık yürüme mesafesinde yaşıyorum ve her zaman buradayım diyebilirsiniz. Sağlık da önemlidir. Üç yıldır ciddi bir sakatlık yaşamadığımı söylemeliyim.

Liberec’ten başka teklifleriniz oldu mu?
Biraz el yordamı vardı ama ciddi bir şey yoktu. Dediğim gibi, Liberec’te kalmak istiyordum.

Ancak sözleşme konusunda tereddüt etti. Risk almadın mı?
30 Haziran’a kadar kontratım vardı ama normalde hazırlıkların içindeydim ve bir şeyler olabilirdi. Ama neyse ki Liberec’te daha dostane ilişkilerim var, normalde birlikte eğleniriz ve sonunda bunun bir şekilde işe yarayacağını biliyordum.

Futbolda seni harekete geçiren nedir?
Biraz daha başarı yaşamak isterim. Ve kabin benden ücret alıyor. Her gün oraya gitmekten zevk alıyorum. Etrafımda büyüyen genç adamlar gördüğümde, bu güzel. Daha büyük bir futbolun içine girerlerse, bunun için benim hakkım olduğunu söyleyebilirim.

Liberec’in forvet oyuncusu Michael Rabušic (beyazlı), Polonyalı Lech Poznań sahasında bir hazırlık maçında mücadele ediyor.

Bugün takımda esas olarak mentor olarak bir rolünüz var mı?
Uzun zamandır buradayım. Theo Gebre Selassie geldiğinde görevi bir nevi benden devraldı ama şimdi ne yazık ki bırakmaya karar verdi ki bu gerçekten utanç verici. Ama ben sadece bir mentor değilim, sahada hala geçerli olmak ve kendimi her an başlayabilecek şekilde hazırlamak istiyorum. Koç benden ne bekleyebileceğini biliyor.

Başlangıç dizilişine de girmeye çalışacak mısın?
Bunun için her şeyi yaparım. Sezonun nasıl geçeceğini asla bilemezsiniz, birçok değişken var. Benim için sağlıklı kalmak, herhangi bir yedek oyuncu gibi atlamaya hazır olmak ve şans geldiğinde onu kullanmak önemlidir.