Rus artistik patenci Kurakovov Polonya hizmetinde: Pişman değilim

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Moskova yerlisinin artistik patinajcı olarak yeni bir hayata başlamak için bin beş yüz kilometre uzaktaki Torun’a gitmesinin üzerinden yakında yedi yıl geçecek. O zamanlar on beş yaşındaydı, iyi bir temeli vardı, diğer tüm ülkelerde bana sadece köri sözcükleri söylerdi. Rusya’da değil. bana bunu söylediler. Polonyalı Onet ile yaptığı röportajda söyledi.

Artistik patinaj onun tüm hayatıydı, iki yaşında paten yapmaya başladığında ailesi ona sınırsız destek oldu. Spor barı hayalinden vazgeçmek istemiyordu.

Ve böylece Kurakovov radikal bir karara vardı. Polonya Artistik Patinaj Birliği başkanı Marko Kaliszek’e Toruń’da sığınma hakkı bulup bulamayacağı konusunda başvurdu ve birçok cazibesinden olumlu anıları vardı. Bütün aile olarak bu konuda anlaştık, ortak bir karardı. Bunun yapabileceğimiz en iyi şey olduğunu düşündüm, Turnov’daki ortak ampiyondaki dönüm noktasını hatırladı.

Yekatrina Kurakovov, Turnov’daki ülkenin ortak toplantısında kısa bir program sırasında

O zamanlar Polonya, Avrupa Şampiyonası’nın 25. şampiyonuydu, Polonyalılar bir gün bile dünya şampiyonasına katılamamıştı ve genç kadınlar arasında bile yeni bir umut yoktu. Bu nedenle Kaliszek, Kurakov’un talebine hemen yanıt verdi.

Sarışın, artistik patinaj kariyerini kurtarmak için ikinci şansını boşa harcamadı.

2019’dan beri Challenger serisi pistlerini dördüncü bitiremedi, arkasında altı Grand Prix yarışı var ve Avrupa Şampiyonası’nda madalyaya çeyrek puandan az bir farkla art arda onuncu, beşinci ve dördüncü sırayı aldı. . Polonya renkleriyle Pekin’deki Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazandı ve burada 12. oldu.

Geçmişte Javier Fernndez, Juzuru Hanju veya Yevgenia Medvedva’nın dünyasına liderlik eden, 1987 dünya şampiyonu Kanaan Brian Orser, onu kanatları altına aldı.

Brian çok basit bir adam. asto mi k: Cebimde! Ve buna göre: Evet, o mm!, diye güldü Lila. Bir süredir birlikteyiz, bunun doğru olduğunu biliyoruz, saygı duyuyoruz, diye sevindi.

Şu anda antrenman ekibini, Milano’da birlikte çalışabileceğim ve Orser’e ve ülkeye seyahat etmek zorunda kalmayacağım Angelina Turenko ile ayırdı. Dikene erişim her iki ülkede de oldukça kısıtlı. Kanada’da her şey tamamen şarj edilir. Diken üzerinde yarım saatim kaldığında onu iyi kullanırım, bir dakika bile geride kalmıyorum. Öte yandan İtalya’da, ne aşmak istersem onu söylerim ve bunu yapana kadar da bırakmam, iki kıtadan yaşanan deneyimleri anlattı.

Polonya’yı temsil etme kararından asla pişman olmadı. Yabancı bir ülkede bambaşka bir dille yeni bir hayata başlayacağımı hayal ettiğimde ihanete uğrardım. Ama on beş yaşındayken bunun yapabileceğim en maceralı şey olduğunu hatırladı. Polonya’da büyüdüm, bu yüzden Rus değil Polonyalı olmaktan gurur duyuyorum. Varav’da bir yerden dönüp uçaktan indiğimde evde olduğumu biliyorum.

Yekatrina Kurakovov serbest yolculuğunda

Aynı zamanda, Rusya’nın Kasım 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesiyle ortaya çıkan Polonya düşünce tarzını da hızla benimsedi. Saldırganlık kalplerimizi doldurmamalı, en önemli şey bu. Hepimiz kardeşiz, bunu unutmayalım. Ben kurda karşıyım, diye Instagram profiline yazdı.

Kendi dilinde akıcı bir şekilde iletişim kurabilmeniz, yeni vatanınızla bağ kurmanıza da yardımcı olur. Yerel medyaya röportaj vermek sorun değil, Instagram profilini düzgün tutuyor. Lehçe öğrenmeye başladım çünkü aşık oldum ve sevgilimle Lehçe konuşmak istedim, diye gülümsedi. Ancak Polonya’yı temsil etme fırsatı için ne kadar minnettar olduğumu göstermek istedim.