Sağa gitmezse sola vereceğim. Spartalı Haraslín Liberec'i bir kez daha düşürdü

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Sparta'da meşhur olduğu aksiyonun ardından ilk yarıda üç gol atmaya çalıştı. Sol taraftan sahanın ortasına doğru bir dönüş yapıyor ve ardından bombardıman denilen, arka direğe şut atıyor.

“İlk yarıda bir kez bile işler yolunda gitmedi” diye anlattı. Liberec kalecisi Hugo Jan Backovski her seferinde onu kurtardı. Muhtemelen rakibini okuduğu ve şans eseri topu dışarı çıkarsa bile ikinci direkte şut atmaya hazır olduğu için.

İkinci yarının bitimine birkaç saniye kala gol attı. Haraslín'in karşısında bir defans oyuncusu vardı ve geniş bir alan vardı.

“Bunu değiştirmeye karar verdim” dedi. Tam koşuda sol eliyle ateş etti, sıkışma yok, merkeze doğru döngü yok, bombardıman yok. Top, stoper Prebsl tarafından oyuna sokuldu. Kaleci Backkovsky, “Bana şut gelmeden önce şut yakalanmış olabilir gibi geldi” dedi.

“Bunu değiştirmeye çalışıyorum. Kalede yer açmak için bir kez sağa, sonra sola. İlk yarıda kaleci her seferinde yakalayınca hemen şut atmaya çalıştım. Ben de vurdum.”

Spartalılar rahatladı ve Olatunji bir sonraki saldırıda ikinci golü attı. İlk yarı onlar adına pek iyi geçmedi.

“İlk yarıda bile onlara hücum etmek, hızlı bir gol atmak istedik ancak bu bizim için işe yaramadı. Aradan sonra hiçbir şeyi değiştirmedik, tekrar denedik ve zaten işe yaradı. Kendi sahamızda güçlü olduğumuzu ve bunun üstesinden gelebileceğimizi biliyorduk” dedi Haraslín.

68. dakikada konuk ekip hızlı bir hücumla skoru düşürdü ve son ana kadar beraberlik için oyunda kaldı. Sparta kendini savundu ve ikinci sıradaki Slavia'ya karşı dört puanlık liderliğini korudu; bu da Perşembe günü Galatasaray'a karşı Avrupa Ligi play-off ilk turunun dönüşü öncesinde onlara kesinlikle yardımcı olacak. İstanbul'daki açılış maçını Türk kulübü 3:2 kazandı.

“Her galibiyet güven açısından iyidir. Ancak şu ana kadar sadece Liberec'i düşündük” diye güvence verdi Haraslín.

“Türkiye'de iyi bir maç oynadık ve bunu geliştirmek istiyoruz. Onlara eziyet etmek ve bu durumu atlatmak için gereken her şeye sahip olduğumuza inanıyorum. Bizim avantajımız kendi evimizde oynamamız. Bu bize yardımcı olabilir. Rövanş maçı açık. Eksikliklerinin nerede olduğunu biliyoruz ve bundan faydalanacağımıza inanıyorum. Bu bizim elimizde.”

Sparta, Haraslín'e güvenecek. 27 yaşındaki Slovak forvet, ligde dokuz gol atarken, Avrupa kupalarında da üç gol atarak takımın en golcü oyuncusu oldu. Galatasaray karşısında kart yasağı nedeniyle forma giyemeyen Veljko Birmančević'in yerine oyuna dahil olması gerekiyor.

Pazar günü Liberec'e karşı oynanan maç da Haraslín için önemliydi çünkü sezonun bahar bölümünde ilk kez ilk 11'de başlamayı başardı.

Bir hafta önce Karviná'da antrenman sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle henüz formda değildi ve Perşembe günü Türkiye'de sondan başladı.

“Şu anda yüzde 100 iyi olup olmadığımı söylemek zor. Bunu sağlamak için her şeyi yapıyorum ve doksan dakika oynayabilirim. Teknik direktörle belli bir anlaşmamız var. Her halükarda Liberec'e karşı oynayabildiğim için mutluyum.”