Svijanský bira fabrikası, özel bir bira ve şişeleme hattıyla yıldönümünü kutluyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Adı 460 ve susuzluğunuzu ancak bu yıl giderecek. Bu yıl 460. yılını kutlayan Svijan bira fabrikasının yeni bir birasından bahsediyoruz. Yeni bira adını ve tarifini başarılı 'dört yüz elli'den alıyor.


“Premium lager 450, 2020'de dünyanın en iyi Çek tarzı birası ilan edildi, bu nedenle bu yılki yıldönümü birasıyla onun itibarına borçlu kalamayız. Bu nedenle bir kez daha 450 ailesinden gelen yeni soylu birayı, yarı erkenci Žatec kırmızısından ve bağımsız malthanelerden humn maltından, şüphesiz hak ettiği şekilde üretiyoruz” diyor bira üreticisi Petr Menšík.


“Geleneksel prosedür, yani spilka üzerinde açık fıçılarda fermantasyon ve lager tanklarında uzun olgunlaşma, daha sonra ek olarak ikinci ve üçüncü fermantasyonla taçlandırılır ve bu da ona karakteristik bir tat verir. Yüzde 4,6 alkol içeriği, kehribar rengi ve dolgun tadıyla, bu yılki en eski Çek bira fabrikalarından birinin kuruluşunun 460. yıldönümü kutlamalarının en önemli olayı olacağına inanıyorum.”


Müzede bir bira için



Halkalı premium lager 460'ın prömiyeri şenlikler sırasında Svijany Kalesi'nde yapıldı ve ayrıca Pivovarská restoranında da mevcut. İlgilenenler yakında “Biranın içildiği yer … Turnov ve çevresindeki eski hanlar” ve “Biranın üretildiği yer … Tarih” sergilerini hazırlayan Turnov'daki Çek Cenneti Müzesi'nde bu tadı alabilecekler. Turnov bölgesinde bira üretimi”. 27 Haziran'dan itibaren 460, Birinci Cumhuriyet dönemine uygun olarak tasarlanmış, dönem donanımına sahip bir barda müzede, kendi bardak altlıkları ve yalnızca bu etkinlik için benzersiz grafiklere sahip bir musluk masasıyla satışa sunulacak.


Yaz boyunca Liberec'teki Ağustos Svijan Bira Günleri, Svijan Bira Fabrikası, Vizovice Trnkobrani ve Svijany'deki Eylül Saint Wenceslas Festivali ziyaretçileri bu yeniliğin tadını çıkaracaklar. Kasım ayının başından yıl sonuna kadar seçkin Svijan restoranlarında satışa sunulacak. “Bu durumda, aslında sadece bir yıl boyunca bira içiliyor. Bu yıl bu tadı tatmayan hiç kimse tadamayacak” diye uyarıyor bira üreticisi.


Yıl dönümü için bira fabrikası, müşterilerin göremeyeceği ama takdir edeceği bir yenilik daha sunacak. Yıl sonuna kadar burada Fıçı fıçılarının doldurulmasına yönelik modern bir hat faaliyete geçecek. “Yeni hat, mevcut tesisle kabaca aynı kapasiteye sahip olacak, yani saatte yaklaşık 240 varil, ancak çok daha modern ve güvenilir olacak. Ayrıca, üretimimizin giderek daha büyük bir bölümünü oluşturan on beş litrelik varilleri de doldurabiliyor.” Menšík, yaklaşık 40 milyon kron değerindeki yatırımı açıklıyor.


Fıçı fıçıları için doldurma, bulaşık makinesi ve elleçleme, istifleme ve paletleme ekipmanlarını içeren modern bir hattın satın alınması ve kurulmasının maliyeti toplamda yaklaşık 50 milyon krona ulaşacak.


Svijany'deki yeni hat, Chotěbor'lu taşıma ekipmanı üreticisi NT technics tarafından kurulacak. Petr Menšík, “Bu durumda da bir Çek şirketi olarak bilinçli olarak kanıtlanmış bir Çek tedarikçisine karar verdik” diye ekliyor.


Daha küçük variller trend



Bira fabrikası müdürü Roman Havlík'e göre daha küçük fıçılar mevcut trend. “Eskiden yüz litrelik varil bile satılırdı, bugün otuz litrelik ve on beş litrelik varillere ilgi artıyor, tam tersine elli litrelik variller azalıyor” diye düşünüyor.


“İnsanlar giderek daha az içiyor. Geçmişle karşılaştırırsak insanların yapacak pek bir işi yoktu, meyhane olayların merkeziydi. Bugün boş zamanlarını geçirmek için birçok seçeneğe sahipler.”


Yine de bira fabrikası bu yıl geçen yıla göre daha iyi durumda. “Geçen yıla göre yüzde birkaç daha fazla bira ürettik, o kadar da iyi değildik ama son on yılda bira tüketimi azalıyor. İnsanlar barlara pek gitmiyor ve eve götürmek için bira almayı tercih ediyor.''