Tarih ve kültür tek yerde, Jablonec eski papaz evinde müze inşa edecek

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Jablonec belediye müzesi hatalar yaptı, belediye binası artık müzenin inşasına yol açacak adımlar attı. Mevcut Cam ve Mücevherat Müzesi'nde yeni şehrin küçük bir sergisi var ancak temsilciye göre bu yeterli değil.


Cam ve Takı Müzesi sergisi şehrin tarihinin küçük bir kısmı olsa da şehrin tüm tarihinin anlaşılmasına yönelik bir mekandır. İnsani işlerden sorumlu yardımcısı Jana Hamplov, bir şehir müzesi inşa etme arzusunun uzun vadeli ancak henüz gerçekleşmemiş bir hedef olduğunu ve bunun aynı zamanda 2021-2030 dönemi için bir stratejik plan da içerdiğini söyledi.


Müzede şehrin tarihine odaklanılacak ancak koleksiyonda neyin yer alacağı henüz belli değil.


Müze altı yıl içinde büyüyecek



Şehir müzeyi beş yıl içinde inşa etmek istiyor ancak temsilciye göre şehir eskiden papaz evi olarak kullanılan bir bina, bugün ise Jana ve Josef V. Scheybalov Antropoloji Evi. St. Kilisesi En yakın mahalle dahil Annie. Tahminlere göre maliyetler on milyonlarca krona ulaşacak ve şehir en az yüzde yirmiyi taahhüt ediyor.


Erpn sübvansiyonu da tüm hızıyla devam ediyor; acil bir durumda bu miktarın kabaca yirmi iki milyon krona ulaşması bekleniyor. Proje, serginin uygulanmasını ve yapı haklarını içermektedir. Kultura Jablonec, Interreg Çek Polonya sübvansiyonlu programına sübvansiyon ve benzeri konularda yeterince işlem yapacak. Bu yıl sonuçları z'de bekliyoruz.


Kultura Jablonec organizasyonu sınır ötesi işbirliği gönderdi ve bu sayede Interreg programından çeşitli projeleri finanse edebiliyorum. Artık ortağını kuzey komşularımızda buldu. Hamplov, Zhoelce'den Polonyalı Fundacja Kunia kuruluşu olan Jablonec nad Nisou'daki Belediye Müzesi projesi için Polonyalı bir ortak bulmanın mümkün olduğunu açıkladı.


Gerekli hakların projesini ve binanın genel senaryosunu hazırlayacak kaliteli bir ekibin nispeten kısa sürede nasıl seçileceği sorunuyla karşı karşıya kaldık. Kalkınma ve Dijitalleştirmeden Sorumlu Bakan Yardımcısı Jakub Chuchlk, şehrin mimarlık ofisinin bir tane hazırladığını ve referans olarak seçtiğimiz konular arasındaki toplantıyı duyurduğunu açıkladı. Komisyon, seçim için Schwestern mimari stüdyosunun tasarımını önerdi.