Türkiye’den 3 milyon araca koltuk gönderdi

schomberger

Global Mod
Global Mod
Türkiye’den 3 milyon araca koltuk gönderdi31.10.2022 14:31
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı

Dünyada 22 ülkede 90’a yakın tesisi ile faaliyet gösteren Toyota Boshoku’nun Avrupa’daki ilk üretim üssü olan Toyota Boshoku Türkiye, faaliyet sürecinin 25 yılını tamamladı. Otomotiv koltuk ve iç mefruşat parçaları alanında benzinli firma 25 yılda yaklaşık 3 milyon 142 1000 adetlik (set) üretim yaptı.

Yüzde 100 yerlilik hedefi

Sektör temsilcilerinden Hakan Konak “ 25’inci yılımızı kutladığımız zaman ise bandımızdan 3 milyon 141 1000 271’inci koltuk setimiz artık. En önemlisi, üretimimizde yerlilik oranımızın yüzde 100 olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalıp ve makinelerimiz yüzde 100’açınık yakın yerlilik oranına sahipken, parça ve malzemelerimizin dahi yüzde 91’i yerli üretim. Ayrıca üretim süreçlerimizdeki yurt dışından aldığımız teknik dayanak ihtiyacımızı bile 2019 yılından yerde yana sıfıra indirmekle kalmayıp bölgeye dahi dayanak sağlamaya başladık.” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.