Vandal, öldürülen Roman çocuklarına anıta zarar verdi

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Liberec'teki Kuzey Bohem Müzesi'nden tarihçi ve gazeteci Ivan Rous, dünyayı tanımayan çocukların adını taşıyan anıtın hasarına dikkat çekti.

“Anıt üzerinde bir balta var. Bazı embesil geldi ve kesmeye çalıştı,” diyor Rous.

Hasarlı anıt, İş Akademisi öğrencileri tarafından gösterildi. “Cuma sabahı orada bir Holokost atölyemiz vardı. Bana ders verirken beni işaret ettiler.” Fiyat yaklaşık yüz bin kron, para Liberec bölgesine verdi.

Büyük granit blok, eskiden bir toplama kampı olduğu Kunratická Caddesi'nin köşesindeki çayırda yer almaktadır. Rous, “Bugün büyük anıtların bulunduğu Kunštát yakınlarındaki Písek veya Hodonín yakınlarındaki yıllarca benzer bir Roma kampı vardı. Ayrıca insanlarda öldük, sadece ne kadar bilmiyoruz.”

Tarihçi, “Liberec şehrinin en kötü kampı, toplam 110 kamp vardı. 135 kişi olan bu kampın neredeyse tamamı Auschwitz ve diğer toplama kamplarında öldürüldü.”

“Bu kampta doğdular ve bir başkasında öldüler. Bu nedenle, anıt dünyayı tanımayan çocuklar olarak adlandırılıyor. Çünkü ondan kaçma fırsatları yoktu.”

Vandal haçlara zaten zarar verdi

2019'dan beri öldürülen Roma ahşap haçlar tarafından anıldı ve Rouse tarafından hasar gördü. “Ve başka biri – kimin kim olduğunu bilmiyoruz – onları tekrar onardı,” diye hatırlıyor Rous, mevcut anıta kimin zarar verebileceğini merak ediyor.

“Neo -Nazilerin zaten kaybolduğunu düşündüm, ama hala en kötüydüler.

Anıttaki hasar, suçluyu bulmak için polise Rous'u duyurmak istiyor. Liberec bölgesi zaten durumla ilgileniyor. Bölge sözcüsü Filip TRDLA, “Şimdi ne olduğu ve kişinin insan ve anıtlarına değer vermediği üzücü.” Dedi.

Gelecekte, çayır üzerine yeni bir acil servis istasyonu inşa edilecek. “Ve proje oluştuğunda orada olmak istiyoruz. Mimarlar bir kamp olduğunu onurlandırmalı. Bu yüzden kimsenin onu yok edemeyeceği kadar büyük bir taş yetiştirdik.

Anıt, Kunratická Caddesi yakınlarındaki çayır üzerinde duruyor.

Haritalar © shocart ve openstreetmap katkıda bulunanlar tarafından sağlanır. Shocart, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. Daha fazla
www.shocart.cz

Yarışmaya bir nokta seçin