Vandal, sanatçının elindeki gamalı haçı boyamayı bitirdi. şaşırmadım galerici

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Bir vandal, Liberec’in alt merkezindeki Ay Galerisi’nde gamalı haçları, yani katlanmış omuzlarla boyadı. Çizilen gamalı haç solak, Nazi logosu k ise sağlaktır.

Galerinin kurucusu Roman Dobe, onunla biraz uğraşmak mümkündü, ancak bu, onunla aynı fikirde olduğum anlamına gelmiyor, diyor. Sözleri binanın yazarı, heykel, cam ve pedagog Pavel Karous tarafından geliştirildi.

Bu şekilde, Çek Cumhuriyeti’nde maruz kaldığım yıkıcı sosyal ve ekonomik duruma tepki gösterdim. Böylesine derin ve benzeri görülmemiş bir ekonomik krizin nereye varacağını geçmişten biliyoruz. Ayrıca mevcut hükümet birbiri ardına ekonomik ve siyasi hatalar yapmakta ve en zayıf ve derinleşen enflasyonu kısma politikasıyla Çek Cumhuriyeti’nin hatalarını tekrarlamaktadır. İzleyiciye görsel ve entelektüel bir oyun sunan son müdahaleme bir IQ testi adını verdim, ancak buna kolayca Tüm Yollar Faşizme Çıkar denebilir, diye açıklıyor Karous.

Galeri, sanatçılara iki yerleşik yüzey sağlar. Biri dışarıda, diğeri Stereo çubuğunda bulunabilir. Vandal, gamalı haçları bir işaretleyici veya kalemle boyayarak dış ve iç tesisatı tahrip etti.

Galeri konsepti çok sade ve mil.2 x 2 metre ebadında seçilen iki daire üzerinde yapının alt vernisleri bulunmaktadır. Uygulama, iki bin kronluk bütçeye sığmalıdır. Bu çok partizan bir sanatsal disiplin, diye yazıyor Karous.

Halka açık alanlarda duvarlara Hkov ke boyamıyoruz

O da gamalı haçın yazarının arayışı hakkında düşünmeye çalıştığına inanıyor. Görünüşe göre birisi bir IQ testini geçmek istedi ve son yarıda neyin yanlış olduğunu anladı. Maalesef geçemedi çünkü zekanın özü aynı zamanda kamusal alanlarda duvarlara resim yapmamamızdır. Evet, buna ivme kazandırdım ama insanların geçmişte olduğu gibi mevcut ekonomik durumun nereye gittiğine dair endişeleri düşünmesi için sanatçı kapandı.

Ona göre, sadece zihinsel bir attı. Bu yüzden boş yere soru işareti çizdim ki siz oraya çizim yapamayın. Bu anlamda: Gelecek belirsiz ama erven u vd.

Galeri operatörüne göre, vandallar sergilerden birine ilk kez zarar vermiyor. Ancak polisle iletişime geçmeyecek ya da şehrin kamerası yok ve herhangi bir kanıt bulmak zor olacak. Bunun nedeni, galerinin birkaç barın ve canlı bir cansızlığın olduğu bir mahallede yer almasıdır. Kaldırılan tablonun yazarı Dobe ile gideceğim.